Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

15 argeseni blocati pe raul Dambovita au salvati de pompierii

In aceasta dimineata, la orele 07:01, Dispeceratul Integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ”Basarab I” Dambovita a fost anuntat printr-un  apel la numarul unic de urgenta112, despre izolarea a 15 persoane (7 minori si 8 adulti) si 4 atelaje cu 5cabaline in albia raului Dambovita, pe raza comunei Manesti.

Cele 15 persoane provin din comuna Dragoslavele  din judetul Arges si au ramas peste noapte in acel loc, pe albia raului Dambovita.

Din cauza precipitatiilor abundente cazute in timpul zilei de ieri, debitul raului a crescut, iar acestia au ramas izolati, fiind inconjurati de ape.

La locul evenimentului s-au deplasat imediat doua echipaje de interventie de la Detasamentul de Pompieri Targoviste.

Pompierii au intrat in apa asigurati cu cordite si veste de salvare si au ajuns la persoanele izolate.

La fata locului a sosit si un tractor cu remorca solicitat de seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Manesti, cu ajutorul caruia s-au scos in siguranta copii si adultii, dupa care s-au scos la mal atelajele si cabalinele.

Misiunea de salvare a fost una dificila din cauza debitului si vitezei mari a apei, finalizandu-se cu succes la ora 08:24. Persoanele salvate sunt in acest moment in afara oricarui pericol.

Comments

comments