Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

18 turisti romani decedati in Muntenegru

Un autocar cu turişti s-a prăbuşit ieri, într-o prăpastie de 30 de metri, în Muntenegru. Din primele cercetări, printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români.

Ambasada României la Podgorita a fost informată cu privire la tragicul accident rutier care a avut loc în Muntenegru. O echipă consulară s-a deplasat la locul accidentului.

Ambasadorul României se află deja la spitalul la care sunt internaţi o parte dintre cetăţenii români. Reprezentanţii misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să ofere asistenţă şi protecţie consulară.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul dimineţii, avionul militar pus la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale a ajuns la Podgorica, iar echipa consulară mobilă alături de echipa medicală sunt în curs de evaluare a stării de sănătate a cetăţenilor români răniţi.

MAE face apel la reprezentanţii mass-media spre a nu da publicităţii date cu caracter personal privind identitatea celor implicaţi în accident, din respect pentru victime şi familiile acestora.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, reamintim că Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.

Comments

comments