Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

59,18% dintre absolventii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia parţială, până la ora 17:00, a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2014.
Până la ora 17:00, au fost încărcate 99,62% din date. Conform acestora, 59,18% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul. Procentul este mai mare cu 3%, comparativ cu situaţia parţială centralizată în iulie 2013 (pentru aproximativ 99% din date), când acesta era de 55,65%. În rândul celor promovaţi, cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8 – 8.99: 25.290.

Pe discipline, situaţia arată astfel: la proba scrisă de Limba şi literatura română E)a), din totalul celor 137.182 de absolvenţi, 108.234 (78,90%) au obţinut medii peste 5. La proba scrisă de Limba şi literatura maternă E)b), din totalul celor 6.658 de absolvenţi, 6.285 (94,40%) au obţinut medii peste 5. La proba scrisă obligatorie a profilului E)c), din cei 137.677 de absolvenţi, 107.002 (77,72%) au reuşit să obţină medii peste 5, iar la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării E)d), din cei 137.555 de absolvenţi, 110.486 (80,32%) au obţinut medii peste 5.
Din totalul celor 161.682 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat 150.682. Alţi 11.000 au absentat. 273 de absolvenţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Rezultatele înregistrate înainte de contestaţii se vor afişa până luni, 7 iulie, zi în care absolvenţii vor putea depune contestaţii (între orele 12:00-16:00). Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 11 iulie.
Menţionăm că media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6.
Pentru detalii suplimentare, ataşăm un material ce conţine situaţia statistică referitoare la rata de promovare a examenului de Bacalaureat în ultimii 10 ani.

Comments

comments