Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

95 de pistoale cu gaz descoperite pe un camp din Arges

95 de pistoale cu gaz descoperite pe un camp din Arges

Pe 11 martie polițiștii din Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au recuperat 95 de pistoale, abandonate pe un câmp din vecinătatea comunei Cerbu, din județul Argeș.

Un bărbat care trecea pe câmpul care mărgineşte DN 65B Piteşti – Slatina a sunat la 112 după ce a găsit, la aproximativ 50 – 100 de metri de carosabil, mai multe colete în care se aflau 90 de pistoale neletale, cu gaz, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, bărbatul a observat coletele, a deschis unul şi a văzut că în acesta se aflau mai multe cutii. În momentul în care a desfăcut una dintre cutii şi a constatat că înăuntru se află un pistol, bărbatul a alertat autorităţile.

Pistoalele se află în custodia polițiștilor și urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă au fost sau nu folosite recent.

Primele informații indică faptul pistoalele ar fi de tip neletal, însă încadrarea juridică exactă va fi stabilită tot în urma expertizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în care se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienței pistoalelor.

Comments

comments