Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

A murit Constantin Stroe

A murit Constantin Stroe

Constantin Stroe, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului FC Argeş, a încetat din viaţă, azi, la vârsta de 74 de ani.

Stroe a suferit pe 27 noiembrie un accident vascular cerebral, iar o zi mai târziu a fost operat la spitalul Bagdasar Arseni.

Constantin Stroe s-a născut în 1942, la Hulubești, Dâmbovița.

Acesta a fost director general şi membru al Consiliului de Administrație al companiei Dacia Automobile S.A..

Constantin Stroe a absolvit Universitatea Politehnică din București. Și-a început cariera în industria auto în 1968, când s-a angajat ca inginer la Uzina de Automobile Pitești. În decursul celor peste 30 de ani de activitate, Constantin Stroe a avansat treptat în cadrul companiei, ocupând succesiv funcțiile de șef de atelier, inginer șef și director tehnic.

În noiembrie 1987, la două săptămâni de la Revolta de la Brașov, Constantin Stroe a fost dat afară de la Dacia deoarece a refuzat să preia conducerea fabricii de autocamioane, în ciuda faptului că propunerea a făcută de primul-ministru Constantin Dăscălescu la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

A lucrat apoi o perioadă la turnătoria din Slatina, apoi la Întreprinderea de Piese și Subansamble Auto din Scornicești și la Oltcit Craiova. În 1988 a fost numit director la Întreprinderea de Autoturisme Timișoara, conducând colectivul care a produs autoturismul Dacia Lăstun.

La începutul anului 1990 s-a întors la Pitești, în funcția de Director General al uzinelor Dacia, funcție pe care și-a păstrat-o și după privatizarea societății. A devenit Vice-Președinte al Consiliului de Administrație în 2002.

În 2004, a fost decorat de statul francez cu distincția Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare. In 2012, Constantin STROE a fost decorat de statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler.

Pe lângă poziția de la Dacia, Constantin Stroe este Președintele Asociației Constructorilor Români de Automobile.

Sincere condoleanţe!

Comments

comments