Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Apa minerala retrasa de pe piata, comercializata la Lidl

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a oprit de la comercializare o cantitate de apa de 101.160 de l apa minerala naturala, comercializata in supermarketul Lidl.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca apa minerala provenea din sursa F4 Rosu Vatra Dornei, jud. Suceava. Ca urmare a demersurilor ANPC, Autoritatea Nationala pentru Resurse Minerale a emis o adresa conform careia pentru sursa F4 Rosu nu sunt inregistrate rezerve/resurse de ape minerale naturale. Societatea Nationala a Apelor Minerale, care are in concensiune sursa F4 Rosu a precizat ca nu furnizeaza apa minerala naturala pentru imbuteliere din acest foraj.

Conform legislatiei, pe teritoriul Romaniei pot fi comercializate sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale  sau de autoritatea competenta dintr-un  stat membru al UE.

Au fost verificate un numar de 93 de magazine constatandu-se existenta la comercializare si oprirea de la comercializare a unei cantitati de 73.606 litri din sursa F4 Rosu.

Totodata, a fost oprita temporar de la comercializare o cantitate de 27.554 care avea ca sursa un alt izvor pentru care ANPC urmeaza sa primeasca rezultate.

Operatorul economic a decis retragerea, in mod voluntar a unei cantitati de circa 44.646 litri apa minerala din sursa F4 Rosu, precum si o cantitate de 31.530 l ce avea ca sursa un alt izvor, pana la primirea rezultatelor.

In replica, reprezentantii supermarketului Lidl a emis un comunicat prin care ii asigura pe clienti ca „sunt o prioritate pentru Lidl, motiv pentru care luam in permanenta masuri suplimentare de verificare a produselor. Va informam ca am retras o parte din apa minerala Saguaro de 2L furnizata de unul dintre producatorii noştri. Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greşita privind descrierea sursei de imbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator, ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Apa minerala Saguaro de 2L este furnizata de unul dintre primii trei producatori de apa minerala din Romania. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta şi procesul efectiv de etichetare este producatorul. Acesta din urma a declarat ca va remedia in cel mai scurt timp cu reprezentantii ANPC neconcordantele informatiilor continute de eticheta.
Dupa remedierea neconcordantelor privind etichetarea, apa minerala Saguaro de 2L de la respectivul producator se va regasi spre vanzare in toate magazinele Lidl din tara.”

Comments

comments