Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Atentie la circulatia pe autostrazile din Romania

Polițiștii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulți conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgență, creând situații periculoase.

Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgență au fost lovite de altele.

Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenți sau obosiți, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilității reduse (ceață, întuneric, lumină solară puternică etc.).

Pe banda de urgență pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenții sau în misiuni cu caracter de urgență!

Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vestă reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari!

Amintim că oprirea nejustificată sau circulația pe banda de urgență a autostrăzilor se sancționează cu trei puncte de penalizare și cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Comments

comments