Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Avion cu 162 de pasageri disparut intre Indonezia si Singapore

Autoritățile indoneziene au trimis un avion, două elicoptere și șase nave de salvare la locul unde se presupune că ar fi căzut aeronava companiei malaeziene AirAsia, care a dispărut duminică între Indonezia și Singapore, cu 162 de persoane la bord, relatează Jakarta Globe.

Forțele militare aeriene ale Indoneziei, țară care a preluat conducerea operațiunilor de salvare în cazul avionului malaezian dispărut, au trimis în zona insulelor indoneziene Bangka-Belitung, situate la est de insula Sumatra, un avion de tip Boeing 737, iar agenția indoneziană de căutare și operațiuni de salvare a mobilizat 6 nave de salvare și 2 elicoptere.

Autoritățile din Malaezia, Singapore și Australia au oferit asistență autorităților indoneziene în operațiunea de căutare.

Directorul general al aviației civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo, a indicat că avionul a dispărut de pe radare în timp ce se afla în zona orașelor Tanjung Pandan (în largul insulei Belitung) și Pontianak (capitala regiunii indoneziene West Kalimantan), potrivit Xinhua.

Pilotul avionului AirAsia, înainte ca acesta să dispară de pe ecranele radarelor, primise recomandarea turnului de control să intre în ascensiune, pentru a se ridica deasupra unei zone cu nori foarte denși, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Transporturilor.

Comments

comments