Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Avion malaysian cu 295 de pasageri, doborat cu o racheta in Ucraina

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 280 de pasageri la bord şi cu 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în Ucraina, lângă Doneţk, a declarat o sursă din cadrul companiei pentru agenţia rusă Interfax. Cursa zbura între Amsterdam şi Kuala Lumpur. BBC informează că nu există supravieţuitori.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Potrivit BBC, reprezentanţii companiei Malaysia Airlines au precizat, pe Twitter, că au pierdut contactul cu zborul MH17 când acesta a intrat în spaţiul aerian al Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât cu o rachetă, informează AFP. „Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă”, a declarat Poroşenko.

Un oficial din Ministerul ucrainean de Interne, Anton Geraşenko, a declarat pe Facebook că aeronava malaysiană a fost doborâtă cu un sistem de rachete Buk, lansată în spaţiul aerian din estul ţării.

Potrivit agenţiei Reuters care citează un oficial de la Ministerul rus de Interne, aeronava a fost doborâtă de o rachetă sol-aer. Atât ucrainenii, cât şi ruşii se acuză reciproc de tragedia aviatică, susţinând că rachetele aparţin părţii adverse.

Comments

comments