Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Braconaj de 24000 de euro in judetul Arges

In aceasta dimineata, politisti din cadrul IPJ. Arges – Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase, impreuna cu politistii Formatiunii de Investigatii Criminale Costesti si cu sprijinul Serviciului Actiuni Speciale au efectuat 4 perchezitii la domiciliile unor persoane banuite de comiterea infractiunilor de infractiunilor de vanatoare prin folosirea ogarilor sau metisilor de ogari si pe timpul noptii.

In fapt, 5 persoane sunt banuite ca, in data de 6 martie, au braconat pe un fond de vanatoare situat intr-un tarc de aproximativ 10 ha din comuna Recea si Izvoru, doua exemplare caprior si doua exemplare lopatar.

Ca urmare a perchezitiilor au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor coarne de cervide precum si cantitati de carne.
Suma estimată ca fiind paguba produsă de braconieri este de 24.000 de euro, dar poate creste daca un strut ranit de acestia nu va supravietui.

Totodata au fost identificati un numar de 6 caini metisi de ogari au fost predati in custodia reprezentantilor unei asociatii chinologice din Arges, pana la finalizarea cercetarilor.

Cercetarile sunt continuate fata de doua persoane pentru savarsirea infractiunilor de vanatoare prin folosirea ogarilor sau metisilor de ogari si pe timpul noptii.

Comments

comments