Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Caporalul Tuica din Batalionul 33 Vanatori de Munte a fost transferat in Romania

Ministerul Apararii Nationale a emis astazi comunicatul cu numarul 305, in care este mentionat faptul ca Daniel-Gheorghe Tuică, militarul ranit in Afganistan pe 9 decembrie, a fost transferat in tara si ca acesta a primit azi vizita Şeful Statului Major General.

Va prezentam in continuare textul comunicatului :

Şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, l-a vizitat joi, 20 decembrie, pe caporalul Daniel-Gheorghe Tuică, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Militarul are o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi a fost transferat miercuri, 19 decembrie, cu o cursă aeriană militară, de la Centrul Medical Regional american din Landstuhl, Germania, la spitalul militar din Bucureşti, pentru continuarea tratamentului de specialitate şi a recuperării.

Caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit duminică, 9 decembrie, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unui schimb de focuri cu insurgenţi afgani, în timp ce executa o misiune de cercetare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar.

Militarul, în vârstă de 29 de ani, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” şi a mai participat, în anul 2010, la o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan.

Comments

comments