Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Care este soarta rafinariei Arpechim ?

Rafinaria Arpechim este de vanzare, iar statul roman cauta solutii pentru rascumparare. Dupa cumpararea, aceasta ar putea fi revanduta la pachet cu alte societati din industria petroliera.

Negocierile dintre statul roman, reprezentat prin Ministerul Economiei si compania OMV Petrom SA, au inceput inca din primavara, la scurt timp dupa ce a fost anuntata inchiderea definitiva a rafinariei.

Dupa o eventuala achizitie a platformei de la Pitesti, aceasta ar putea fi unificata cu Oltchim, rafinaria fiind principalul furnizor de materii prime al combinatului din judetul Valcea sau vanduta la pachet cu alte societati de stat din domeniul industriei petroliere si anume, Oltchim si Oil Terminal Constanta.

Partea buna este ca in cazul rafinariei Arpechim, toata clasa politica doreste rascumpararea acesteia si in nici un caz dezafectarea acesteia, pastrand astfel locurile de munca. Tot ce mai ramane de facut este gasirea fondurilor necesare pentru achizitie, aporximativ 300 de milioane de euro.

Va reaminitim ca OMV Petrom SA, a decis inchiderea rafinariei de la Pitesti, in luna martie, dup ce unitatea a functionat in anii 2009 si 2010 doar cateva luni, pe fondul consumului redus de carburanti de pe piaţa internă. Astfel, OMV Petrom SA a economisit aproximativ.

Comments

comments