Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ceremonie de repatriere a vanatorilor de munte din Curtea de Arges

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, vor participa marţi, 19 februarie, de la ora 16.00, la ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului 2 Manevră care va avea loc la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” din Curtea de Argeş.

Ziariştii vor avea acces pe toata durata evenimentului.
Persoane de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonel Nicolae Uszkai, telefon 0724.235.529, şi maior Viorica Sabie, telefon 0752.015.827.

Batalionul 2 Manevră, în parteneriat cu Forţele de Securitate Afgane, a executat o misiune, în perioada iulie 2012 – februarie 2013, în aria de responsabilitate din provincia Zabul, în scopul asigurării unui climat de securitate pentru populaţia locală şi creării condiţiilor pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane (ANSF) şi reprezentanţii guvernării afgane.

În această perioadă, militarii batalionului au efectuat peste 5.500 misiuni, unele dintre ele în parteneriat cu armata naţională afgană şi cu poliţia locală.

Comments

comments