Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Comandantul Detasamentului de Pompieri Curtea de Arges, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului locotenent colonel PIOARCĂ NICOLAE – comandantul Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 1994 – 2012, prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor funcţiei de conducere pe care a ocupat-o, inculpatul Pioarcă Nicolae a dispus folosirea ilegală a autovehiculelor din dotarea subunităţii şi a subordonaţilor săi la prestarea unor lucrări în timpul programului de lucru, în folosul său şi al altor persoane fizice şi juridice, cauzând astfel Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt. Puică Nicolae’ al Judeţului Argeş un prejudiciu în valoare totală de 114.229,70 lei şi obţinând pentru sine şi pentru alţii un avantaj patrimonial în cuantum de 32.638,82 lei.

În vederea reparării pagubei şi confiscării speciale a sumelor obţinute ilegal, s-au dispus măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui imobil proprietate a inculpatului.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar Bucureşti.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comments

comments