Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Comerciantii de piese arheologice din Arges au fost perchezitionati de Politie

Peste 2.200 de monede arheologice şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, precum şi mai multe mijloace informatice de stocare a informaţiilor au fost ridicate de poliţiştii de investigaţii criminale din Timiş, în urma a 15 percheziţii efectuate astăzi, în 6 judeţe.

La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş (8), Caraş-Severin (2), Prahova (2), Argeş (1), Constanţa (1) şi Vrancea (1), la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.

Acţiunea a vizat 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat pe internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2.267 de monede arheologice, mai multe fragmente ceramice, vârfuri de suliţe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, precum şi 6 unităţi de calculator, 1 laptop şi 3 tablete.

6 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Timiş, pentru audieri, faţă de acestea urmând a fi luate măsurile legale.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

La activităţi au participat peste 100 de poliţiştii din cadrul I.P.J. Timiş, I.P.J. Caraş – Severin, I.P.J. Prahova, I.P.J. Argeş, I.P.J. Constanţa şi I.P.J. Vrancea.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Comments

comments