Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Comunicatul deputatului Mircea Draghici despre bugetul pe anul 2013

Deputatul PSD Mircea Draghici a emis un comunicat de presa saptamana aceasta despre bugetul pe anul 2013.

Astfel, deputatul PSD Mircea Draghici sustine ca avem un proiect de buget realist, echitabil si transparent care are In prim plan investitiile, dezvoltarea si cresterea nivelului de trai pentru romani. Bugetul pe 2013 are ca prioritati: relansarea economica, stabilitatea politica si cresterea Increderii investitorilor.

“Salut initiativa Guvernului condus de Victor Ponta In ceea ce priveste promovarea In mod transparent a proiectului de buget al anului 2013 pe Intelesul tuturor cetatenilor.  Este pentru prima data cand se propune un buget realist, bazat pe necesitatile tarii. Mai mult, fiecare cetatean poate, la initiativa Guvernului, sa vada noul buget pentru a identificare care sunt domeniile de interes pentru executiv si ce sume sunt alocate pentru fiecare”, a precizat Mircea Draghici.

Deputatul argesean sustine ca proiectul de buget pe 2013 pune In prim plan interesul cetatenilor si doreste Imbunatatirea acelor aspecte care au fost ignorate de fostele guvernari.

“Asa cum am promis In campania electorala, pensionarii si angajatii cu salarii mici vor primi mai multi bani, realizandu-se indexarea pensiilor cu 4% si cresterea salariului minim la 800 lei. De asemenea, nici domeniul sanatatii nu este ignorat de actualul executiv. Astfel, Guvernul USL nu Inchide spitale In Incercarea de a face economie ci urmareste tocmai garantarea dreptului la sanatate al romanilor, sumele din domeniul sanatatii crescand cu aproape 30%”, a sustinut social democratul.

Mircea Draghici declara ca noul buget nu mai promoveaza modelul gresit al austeritatii care a dus la subdezvoltare si inechitate, ci vizeaza dezvoltarea si stimularea investitiilor In domenii cheie pentru Romania. “In ceea ce priveste atragerea fondurilor europene, precizez ca prin acest buget se pregateste cel mai ambitios proces de atragere a fondurilor din ultimii 6 ani”, a precizat deputatul PSD.

Social democratul subliniaza ca In anul 2013 vor avea loc reduceri de cheltuieli la principalele institutii ale statului. Bugetul Parlamentului nu se va mari desi avem un numar crescut de parlamentari, iar la nivelul Guvernului va scadea numarul de consilieri si numarul angajatilor In ministere.

Comments

comments