Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Constantin Nicolescu este in incompatibilitate

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronutat azi sentinta definitiva, prin care presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu este in conflict de interese. Sentinta este definitiva, ceea ce inseamna ca Nicolescu pierde sefia CJ Arges si nu va mai putea ocupa functii publice timp de 3 ani.

Procesul intentat presedintelui Consiliului Judetean Arges a inceput in anul 2011, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca l-a gasit pe Constantin Nicolescu in conflict de interese.

Concluzia Agentiei Nationale de Integritate, a fost confirmata astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie, arata ca in calitatea sa de presedinte al Consiliului Judetean Arges Nicolescu a acordat contracte, iin valoare de peste 1576000 de lei, unor societati care apartineau familiei sale ori unor apropiati de-ai sai.

Initail, la Curtea de Apel din Targu Mures, Nicolescu a avut castig de cauza, iar Agentia Nationala de Integritate a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta fiind ultima instanta care se putea pronunta asupra incompatibilitatii sesizate de ANI, iar decizia este definitiva si irevocabila.

Agentia Nationala de Integritate urmeaza sa anunte, oficial, Institutia Prefectului – Arges asupra deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie , iar prefectul Cristian Soare va emite un ordin prin care va constata incetarea mandatului de presedinte al lui Constantin Nicolescu si va anunta Guvernul in legatura cu vacantarea postului.
Guvernul va stabili data la care vor avea loc alegeri anticipate pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Arges.
Pana la alegeri interimatul va fi asigurat de vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau.

Comments

comments