Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Constantin Nicolescu a fost demis din functia de presedinte al CJ Arges

Prefectul Cristian Soare a semnat, azi, ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges.

Pe 11 februarie presedintele Consiliului Judetean Arges a fost declarat in conflict de interese de judecatorii ICCJ, decizia din 11 februarie fiind definitiva.
Agentia Nationala de Integritate (ANI), institutia care a documentat cazul si a castigat in instanta, a trimis in 18 februarie documentatia catre Prefectura Arges, abilitata de lege sa opereze demiterea presedintelui presedintelui Consiliului Judetean Arges.

Prefectul Cristian Soare a solicitat inainte de a lua o decizie, secretarului general, intocmirea unui referat privind motivele legale de incetare a mandatului.

In raspunsul sau, secretarului judetului (functionar in subordinea presedintelui Consiliului Judetean Arges) a explicat ca nu poate intocmi raportul, intrucat legea nu prevede pierderea functiei de presedinte de consiliu judetean in cazul conflictului de interese.

Reprezentantii ANI au atras atentia ca prefectul este obligat sa puna in aplicare decizia ICCJ, in caz contrar fiind pasibil de sanctiuni, invocand prevederea potrivit careia “fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din functie ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective”.

Comments

comments