Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Continua lupta pentru salvarea bebelusilor din Arges

Continuă lupta medicilor de la Spitalul “Marie Curie” pentru salvarea bebeluşilor aduşi în stare gravă din Argeş.

Sunt aproape două săptămâni de la debutul crizei şi tot nu se ştie de la ce anume s-au îmbolnăvit micuţii. Cel mai probabil, este vorba despre o bacterie periculoasă care atacă în principal rinichii şi declanşează un sindrom care poate afecta toate organele majore.

În continuare, şapte copii rămân internaţi la „Marie Curie”, trei dintre ei se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, dar staţionară, iar alţi cinci copii fac dializă.

Mihaela Bălgrădeansefa Sectiei Nefrologie Pediatrica a declarat : „Momentul externării este un moment important pentru noi, dar se leagă de mai multe lucruri, de felul în care părinţii au înţeles cum să urmărească boala acasă, parametri biologici de care noi trebuie să ne asigurăm că sunt constante fizilogice normale, se mai leagă de curajul pe care îl au părinţii pentru a-şi îngriji copiii acasă, pregătim terenul. Această boală va fi urmărită mult timp de acum încolo, poate un an pentru unii dintre ei”.

la intrebarea dacă vor fi transferaţi la Bucureşti copiii care sunt în spitalele din Argeş, Mihaela Bălgrădean a preciza: „De ce să fie transferaţi? Erau transferaţi la Bucureşti numai în condiţiile în care colegii de acolo se confruntă cu nişte complicaţii sau evoluţie a bolilor diareice care sugerează posibil apariţiei acestui sindrom”.

Comments

comments