Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Cornel Penescu a fost condamnat la cinci luni de inchisoare

Judecătorii Tribunalului Teleorman au decis ca omul de afaceri argeșean Cornel Penescu, finanțatorul echipei FC Argeș să petreacă cinci luni în spatele gratiilor pentru faptele de corupție pe care le-a săvârșit.

Aceeași sentință a primit-o și Gheorghiță Pieca, fostul director general al firmei Pic. Cei doi au un termen de încercare de doi ani și cinci luni, timp în care, dacă nu vor săvârși alte infracțiuni, nu vor executa pedeapsa. Orice abatere însă, îi poate trimite în spatele gratiilor.

În același dosar au fost judecați și Nicușor Liviu Mîrțoiu și Iulian Popescu, comisari ai Gărzii Financiare Argeș. Aceștia au fost condamnați la un an de închisoare, având un termen de încercare de trei ani fiecare.

Prin aceași sentință, judecătorii din Teleorman au dispus menținerea sechestrului asigurator instituit de DNA Pitești asupra bunurilor inculpaților și a fost dispusă confiscarea sumelor primite ca mită: 1000 lei de la inculpatul Nicuşor Liviu Mîrțoiu şi 1000 RON de la Iulian Popescu.

Cheltuielile de judecată s-au împărțit între inculpați, Penescu și Pieca datorând câte 1000 de lei fiecare cheltuieli judiciare, iar comisarii Gărzii Financiare Argeș te 6000 de lei.

Sentința dată de Tribunalul Teleorman pe 15 noiembrie 2011 nu a fost definitivă, iar procurorii DNA și inculpații au făcut apel, acesta urmând a se judeca la Curtea de Apel București.

Comments

comments