Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Cum va fi vremea in Muntenia de 1 mai ?

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 aprilie – 3 mai, pentru toate regiunile din ţară.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Astfel, in Muntenia vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit din prima jumătate a acestei săptămâni se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 12…15 grade şi nopţi, în medie, cu minime termice de 1…3 grade şi posibil, brumă. În intervalul 24 – 27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingând 22 de grade, iar cea a minimelor va urca la 7…8 grade.

În timpul celei de-a doua săptămîni vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne şi nocturne în jurul acestor valori, ceea ce semnifică un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.
Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalele 20-22 aprilie şi 26 – 30 aprilie, dar izolat va mai ploua şi în alte zile din cursul ambelor săptămâni.

Comments

comments