Dacia 1300 reinventata de un tanar designer

Cunoscuta publicaţie Promotor aduce în prim-plan o creaţie aparte a unor tineri designeri din ţara noastră.
Conform sursei citate, Alexandru Bogdan Mariş, student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov, mai exact la Facultatea Design de Produs şi Mediu, secţia Design Industrial, a creat conceptul Dacia 1300 varianta anului 2014.

“Am hotărât că trebuie să îmi adun toate cunoştinţele în materie de design auto şi de modelare virtuală într-un concept mult mai bine gândit şi pus la punct. Astfel au apărut primele idei pentru o readucere la viaţă a celebrei Dacia 1300, un proiect care avea să se întindă pe o perioadă de 3 ani. Dacia 1300 Concept are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii ’70. Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor și amplasarea buşonului de benzină. Am îmbinat chiar şi jantele într-o maşină nouă, maşină care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse şi ajungând chiar până la Porsche Panamera”, declară tânărul.

Alexandru propune o lungime de 5,1 metri şi o lăţime de 2 metri pentru conceptul Dacia 1300 varianta anului 2014, cumulate cu linii de design agresive, foarte pronunţate, dar care păstrează, totodată, aspectul clasic.

Comments

comments

admin Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *