Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Dacia nu pleaca de la Pitesti. Autostrada pana la Sibiu va fi construita

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, în calitate de consilier onorific al premierului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto, a precizat despre declaratia presedintelui Traian Basescu urmatoarele :“Chiar astăzi am avut o întâlnire cu o parte din forul de conducere al companiei Dacia, în cadrul căreia nu au fost împărtășite afirmațiile lui Traian Băsescu și am primit aprecierea pentru eforturile guvernului de a sprijini producția de la fabrica de la Mioveni. Datele economice din 2013 au arătat că eforturile Dacia-Renault și ale guvernului Ponta s-au concretizat în cea mai importantă producție de automobile, grație căreia Dacia a devenit unul dintre pilonii centrali ai concernului Renault”.

Referindu-se inca odata la afirmațiile președintelui, Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici, a atras atenția că acesta ii îngrijorează angajații companiei de la Mioveni, dar totodata pot avea și efecte negative legate de activitatea economică a uzinei.

“Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, Traian Băsescu încearcă să crească în sondaje, cu disperare, partidul pe care l-a creat la Cotroceni, cu foști consilieri prezidențiali plătiți din bani publici. În disperarea sa, Traian Băsescu a mai lansat o bombă mediatică, aceea că Dacia ar putea pleca din România. Așa cum a precizat și prim-ministrul Victor Ponta, preşedintele Renault a dat asigurări guvernului României că vor continua investițiile în România și cu precădere la Mioveni.

Autostrada Pitești-Sibiu va fi făcută, a rămas o prioritate a Guvernului României ca parte a Coridorului IV paneuropean. Cum a anunțat și premierul Victor Ponta, anul acesta va fi scos la licitație tronsonul Pitești-Râmnicu Vâlcea. În același timp, ministrul Dan Șova a decis reluarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Râmnicu Vâlcea-Sibiu pentru că în studiul realizat de PDL, costurile construcției erau nesustenabile.

Chiar dacă o parte a presei a considerat drept o amânare a autostrăzii, intențiile guvernului sunt de a găsi soluții pentru finalizarea ei cât mai rapidă, acesta fiind motivul pentru care ministrul Marilor Proiecte dorește să stabilească costurile reale ale investiției. Este o diferență de două milioane de euro în plus în proiectul elaborat de guvernarea PDL față de proiectul elaborat în timpul guvernării Tăriceanu.

Vreau să adaug, cu această ocazie, că autostrada Pitești-Sibiu este cuprinsă în strategia guvernamentală a guvernului.

În calitate de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme ce vizează industria auto, pot asigura conducerea Dacia-Renault Mioveni, a cărei colaborare o apreciez, angajații Dacia, partenerii companiei și cetățenii Argeșului în general, că guvernul Ponta a făcut și va face tot ceea ce este legal și financiar posibil pentru a sprijini activitatea celui mai important investitor și exportator al României. În altă ordine de idei, nu cred că Traian Băsescu, PDL și Mișcarea Populară, sau oricare dintre partidulețele unde i-au fugit oamenii pe care i-a susținut, au dreptul să vorbească despre autostrada Pitești-Sibiu pentru care nu au făcut nimic până acum”.

Comments

comments