Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

De maine incepe recesamantul populatiei si locuintelor din Romania

De maine incepe recesamantul populatiei si locuintelor din Romania. Acesta se va desfasura in perioada 20 – 31 octombrie. Toti cetatenii sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate, in caz contrar se vor apilca amenzi intre1500 si 5000 de lei.

De maine incepe recesamantul populatiei si locuintelor din Romania. Acesta se va desfasura in perioada 20 – 31 octombrie. Toti cetatenii sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate, in caz contrar se vor apilca amenzi intre1500 si 5000 de lei

Metoda de culegere a datelor va fi cea traditionala, prin intervievarea directa a populatiei de catre recenzori, la domiciliul cetatenilor, raspunsurile fiind inscrise in chestionarele de recensamant. Chestionarele care vor trebui completate contin informatii importante despre fiecare persoana in parte, despre locul ei de munca, veniturile obtinute sau proprietatile sale.

Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS) a declarat ca acest recensamant se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in tara sau sunt plecati in strainatate. Pentru cei care sunt plecati in strainatate rudele trebuie să răspundă în locul lor, furnizând numele, codul numeric personal, dacă sunt sau nu angajaţi în ţara de reşedinţă şi dacă trimit bani în ţară şi cu ce frecvenţă.

De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

Foarte important este ca persoanele aflate pe teritoriul Romaniei si care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitate in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011.

Presedintele INS a mai precizat ca datele sunt inregistrate pe libera declaratie si sunt confidentiale. Recenzorii vor avea o legitimatie si o geanta speciala, nu vor solicita niciun fel de document cetatenilor recenzati.

Comments

comments