Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Deciziile ANAF au pus pe drumuri sute de oameni in Curtea de Arges

Pe numele a mii de copii din Curtea de Arges şi comunele limitrofe, ANAF a emis înştiinţări pentru achitarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii. Documentele trimise de Fisc către familiile copiilor din Argeş arată că fiecare minor vizat trebuie să dea înapoi 39 din cei 42 de lei pe care i-a luat ca alocaţie.

Printre cei care s-au trezit cu astfel de înştiinţări se numără şi 20 dintre copiii cu probleme de sănătate înscrişi în Asociaţia ,,Aripi de înger” din Curtea de Argeş, un ONG care îşi desfăşoară activitatea în domeniul recuperării medicale şi reintegrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi din România. “Este vorba despre 20 de copii din cei 30 înscrişi în asociaţia noastră, care primesc alocaţia pe card. Pentru că este o situaţie anormală, i-am sfătuit pe părinţii acestor copii, încă de luni, de când au primit înştiinţările, să nu plătească sumele calculate, ci să formuleze o contestaţie la aceste decizii, la fel cum îi sfătuiesc şi pe părinţii celorlalţi copii din Curtea de Argeş aflaţi în aceeaşi situaţie. Numai la Oficiul Poştal 1 din Curtea de Argeş s-au primit în jur de 200 de astfel de decizii, în care titulari sunt copiii”, explică Mihaela Fotache, reprezentant asociaţia “Aripi de Înger”.

Reprezentanţii Administraţiei Finanţelor Publice Argeş dau asigurări că, deocamdată, s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale în situaţiile date “Conducerea ANAF a transmis cǎtre unitǎtile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare. Precizǎm, incǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu îl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Petre Cojocaru, directorul Administraţiei Finanţelor Publice Argeş. Instituţia nu a comunicat o cifră exactă a copiilor pe numele cărora au fost emise astfel de înştiinţări.

Comments

comments