Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Declaratiile de presa ale primului ministru Victor Ponta la Pitesti

Victor Ponta: Multumesc, domnule primar, domnule presedinte, domnule subprefect. Impreuna cu domnul vicepremier Daniel Constantin, care, sigur, este si deputat de Arges, am vrut sa venim astazi pentru o discutie in primul rând administrativa cu autoritatile locale, conducerea Prefecturii, si dupa ce terminam treburile administrative, sigur, sa avem si o discutie politica pentru ca Argesul este pentru coalitia de guvernare unul dintre judetele cele mai importante. /…/ Am discutat, in primul rând, despre problemele administrative, proiectele judetului si ale orasului. Am avut o discutie si cu conducerea Uzinei Dacia, de la Mioveni, si cu primarul de la Mioveni. Ma voi vedea si cu reprezentantii sindicatului, pentru ca aveam diverse puncte ramase pe agenda. Am reiterat – si probabil ca o sa ma intrebati, ca sa va spun foarte clar – care sunt proiectele majore de infrastructura care privesc judetul Arges. Si, intr-un cuvânt, repet, impreuna cu vicepremierul, ministrul agriculturii, am vrut sa luam din nou, punct cu punct, ce trebuie sa facem din punct de vedere guvernamental pentru judet si care sunt lucrurile pe care le avem de rezolvat in perioada imediat urmatoare. Ca sa nu va plictisesc eu cu lucruri care s-ar putea sa nu va intereseze, in plus, mai bine ne intrebati dumneavoastra, pe mine, pe dl Constantin, daca sunt lucruri concrete, importante, pentru presa locala si la final, dupa ce terminam cu problemele locale, daca e si ceva de intrebat la nivel national, sigur ca o sa va raspund cu aceeasi placere.

Reporter: Dle prim-ministru, cum a ramas cu Dacia? Practic, care e vestea pe care le-ati dat-o, daca le-ati dat-o?
Victor Ponta: Am discutat foarte clar cu dânsii, si era important, despre faptul ca legislatia fiscala, inclusiv in ceea ce priveste inmatricularile de noi autoturisme, ramâne neschimbata, ca trendul pozitiv pe care il au de la inceputul anului – am inteles ca in primele doua luni e o crestere a vânzarilor de autoturisme noi cu 18% fata de 2013 – va fi sustinut in continuare prin Programul “Rabla”, prin cele 20.000 de tichete; de asemenea, ca in acordul de parteneriat cu UE, pe care il semnam in perioada imediat urmatoare, vor fi in continuare prevazute programe si finantari pentru cresterea competitivitatii. Cel mai important pentru Dacia este sa ramâna competitiva, nu in raport cu alti producatori din Europa, ca aici sta bine, ci in raport cu uzine ale aceleiasi companii care sunt in afara Europei si acolo unde, evident, competitivitatea este crescuta prin salarii mai mici, in primul rând, si prin alte costuri speciale.
Despre autostrada le-am explicat foarte clar, inca o data, desi dânsii stiau si au fost extrem de echilibrati in toate abordarile, ca e mai mult o chestie politica intre mine si domnul Basescu. Domnul Basescu, care, in cei 15 ani cât a fost ministru, si primar, si presedinte, n-a facut niciun kilometru de autostrada, dar acum l-a apucat dragostea de autostrazi, la batrânete. E foarte bine. Le-am confirmat celor de la Dacia ca din programul 2007-2013 de autostrazi deja s-au alocat cei 25 de milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate, ca in 2015 incepem lucrarile, pe baza noului studiu de fezabilitate, din ambele capete, si dinspre Sibiu si dinspre Pitesti, Pitesti – Curtea de Arges urmând sa fie primul tronson finalizat, si ca toata autostrada Pitesti-Sibiu va fi finalizata din programarea 2014-2020.
Le-am mai confirmat un lucru, pe care, repet, dânsii il stiau, dar il spun pentru dvs.: povestea cu concurenta intre Pitesti-Sibiu si Comarnic-Brasov este o minciuna, pentru simplul motiv ca Comarnic-Brasov nu se va finanta din fonduri europene, deci niciun euro din programul de autostrazi din fonduri de coeziune pentru 2014-2020 nu se cheltuie pe Comarnic-Brasov, pentru ca nu se poate, nu este in reteaua TEN-T. Toti banii pe care ii avem ii cheltuim pe coridoarele deja aprobate si Sibiu-Pitesti este, deci autostrada se face din banii europeni alocati României in 2014-2020 si sper ca in 2020, sau chiar mai repede domnul presedinte Basescu, care n-a facut niciun metru de autostrada sa mearga linistit cu Duster-ul domniei sale spre pensie.
Reporter: Domnule prim-ministru, ati spus ca lucrarile incep in 2015…
Victor Ponta: Pe baza noului studiu de fezabilitate, care trebuia reactualizat.
Reporter: …pentru ca domnul Sova a scris astazi pe blog ca in 2017 vor incepe lucrarile.
Victor Ponta: Depinde de care tronsoane este vorba.
Reporter: De autostrada Sibiu-Pitesti, asa a spus.
Victor Ponta: Dar nu exista un singur tronson, stiti foarte bine. Tronsonul Nadlac pâna la Pitesti, nu poti sa vorbesti de un singur an in care este inaugurat. Putem sa vorbim, am spus, in baza datelor pe care eu le am de la CNADNR, de reactualizarea studiului de fezabilitate si de faptul ca studiul de fezabilitate este introdus dupa aceea si se introduce la finantare autostrada incepând cu 2015.
Reporter: /…/
Victor Ponta: Nu exista nici macar bucata Sibiu-Pitesti. Exista bucata – daca vreti, va arat documentele –  exista bucata Pitesti – Curtea de Arges, mai departe, Vâlcea si exista bucata din nord, dinspre Sibiu, da? Si o sa ii spun domnului Sova mai bine sa vorbeasca decât sa scrie pe blog, ca vad ca au toti boala bloggurilor si cred ca nici el nu mai intelege ce scrie pe blog.
Reporter: /…/ ca in urma incheierii studiului de fezabilitate sa realizati ca sunt anumite probleme si ca aceasta /…/ s-ar putea amâna, s-ar putea intârzia?
Victor Ponta: Nu, exista o singur lucru pe care studiul de fezabilitate reactualizat trebuie sa il spuna: cât costa exact. Altfel…
Reporter: Este un termen pentru finalizarea acestui studiu de fezabilitate?
Victor Ponta: In 2014, da.
Reporter: A fost numai un mesaj al dumneavoastra catre Dacia sau au avut si dânsii un mesaj catre dumneavoastra?
Victor Ponta: V-am spus, ii interesa stabilitatea legislatiei fiscale, ii interesa modul in care România va aloca in continuare bani pentru proiectele de competitivitate si aplicarea pe anul 2014 a Programului “Rabla”. Normele au fost adoptate, banii sunt alocati si trebuie sa se publice in Monitorul Oficial documentul.
Reporter: Domnule Victor Ponta, de ce nu are Argesul un prefect, tinând cont ca aproape in toate judetele din tara ati numit câte un prefect?
Victor Ponta: Miercuri o sa aiba un prefect.
Reporter: /…/
Victor Ponta: Stati un pic. Sigur ca au judetele prefecti, dar are un subprefect care isi indeplineste atributiile de prefect. Miercuri o sa aiba. Am vrut sa am o selectie foarte clara a celor care au calitatea de inalt functionar public si care pot asigura mai departe activitatea.
Reporter: Si cine este câstigatorul sau care sunt /…/?
Victor Ponta: Vi se pare ca este un câstigator?
Reporter: Da, la cât de mult s-a tergiversat la Arges?
Victor Ponta: Nu s-a tergiversat. Miercuri o sa decid, in sedinta de guvern, pe baza propunerii ministrului de interne si o sa publicam in Monitorul Oficial.
Reporter: Domnule prim-ministru, apropo de functii in judetul Arges, in ce calitate v-a intâmpinat domnul Nicolescu astazi, aici, in fata Consiliului Judetean?
Victor Ponta: In calitate de prieten al B1 TV.
Reporter: Multumesc.
Victor Ponta: Si stiti ca toti prietenii postului B1 TV sunt si prietenii mei.
Reporter: Da, multumim.
Victor Ponta: Deci, practic, prin dumneavoastra, este prietenul meu.
Reporter: Pai nu mai este sef al Consiliului Judetean.
Victor Ponta: Da, dar stiti, dânsul chiar e din Arges; dumneavoastra, ca si mine, suntem musafiri si trebuie sa ne purtam frumos cu gazdele. Va rog.
Reporter: Si as mai avea o intrebare: spuneati zilele trecute ca presedintele Traian Basescu nu v-a cerut un punct de vedere inainte sa plece la Consiliul European de la Bruxelles, astazi spunea Traian Basescu…
Victor Ponta: Am o rugaminte, daca terminam toate problemele locale, dupa aia trecem la B1 si la problemele domnului Basescu…
Reporter: Acum, daca tot am apucat sa…
Victor Ponta: Nu, haideti ca apucati dupa, stati sa intrebe si dânsii despre Arges si dumneavoastra despre domnul Basescu apucati dupa, da? Deci, daca mai sunt intrebari despre Arges, pentru mine, pentru ministrul agriculturii, dupa care ne intoarcem la problema cu domnul Basescu, ca doar nu ati venit degeaba aici, vorba aia, ce naiba?
Reporter: Mai am eu o intrebare. Argesul a devenit… de fapt, PSD-ul in Arges este condus, asa, de un interimar, dupa ce a plecat domnul Nicolescu, lucrurile nu mai stau atât de stabil cum stateau pâna acum in PSD Arges, avem interimat la Consiliul Judetean, interimat la PSD Arges, interimat la Prefectura. De ce nu dati mai repede girul pentru un candidat la presedintia Consiliului Judetean? Si daca vor avea loc alegeri pe data de 25 mai?
Victor Ponta: Singurul lucru care nu este interimar, de foarte multi ani, este sprijinul pe care partidul nostru si candidatii nostri l-au avut in judetul Arges. Domnul Pendiuc e primar de când a dorit domnia sa, din ’90 – ’90, nu? /…/ ’92, ma rog. Domnul Nicolescu a câstigat toate alegerile, acuma a fost dat jos nu prin alegeri, stiti cum, ca daca erau alegeri, câstiga din nou. La fel se intâmpla cu majoritatea primarilor nostri. Din punctul meu de vedere, toata organizatia locala PSD, alaturi de la cei de la PC si de la UNPR, au doua obiective importante si anume, pe 25 mai sa obtinem, nu primul loc, pentru ca asta e simplu si e clar, ci un rezultat electoral foarte bun si, la fel, la alegerile prezidentiale. Dupa aceea, putem sa vedem cui se dau stafetele, ce se intâmpla, cum mai punem oameni mai tineri, mai experimentati, dar acum, asa cum au facut de fiecare data in momentele grele, colegii mei de aici, de pe plan judetean, au sarcina, v-am spus, de a confirma ceea ce au si confirmat cam intotdeauna, si anume, sprijinul constant si ”neinterimar” pe care locuitorii din Arges l-au dat candidatilor nostri.
Intrebare: Nu mi-ati raspuns la intrebare: vor fi alegeri pe 25 mai, la Consiliul Judetean?
Victor Ponta: Nu stiu daca s-au facut procedurile si daca se fac procedurile, o sa discut cu ministrul de interne si o sa va spun.
Reporter: Ce s-a intâmplat de când ati prezentat acea harta cu prioritatile pentru autostrazi astfel incât guvernul sa retransforme autostrada Pitesti-Sibiu intr-o prioritate, pentru ca atunci era desemnat un termen, pâna in 2020, doar Pitesti-Râmnicu Vâlcea. A fost, tot asa, o greseala a domnului Sova sau…
Victor Ponta: Nu, eu v-am spus adevarul. Cei care, repet, timp de 15 ani nu au facut un metru de autostrada, dupa care ne dau lectii cum se fac autostrazile, va mint. Daca va spun ca la anul s-a terminat tot si facem toate autostrazile si ca numai guvernul vrea, problema este urmatoarea: este o problema de studii de fezabilitate, pe care nu le-a refacut nimeni; este o problema de aprobare a acordului de parteneriat cu UE; si este o problema de proceduri, stiti foarte bine ca orice procedura pentru segmente de autostrada are o durata pe care nu o imprimam noi si nu o putem controla noi, cei de la guvern, pentru ca orice procedura faci care dureaza dupa aceea este contestata, se judeca, Curtea de Apel s.a.m.d.. Deci, cu riscul de a nu fi la fel de popular ca populistii, noi v-am spus adevarul, de unde se finanteaza si in cât timp se face. Altfel, cei care acum isi rup hainele, ca fac intr-un an toata autostrada, va mint, cum v-au mintit si in 1998 – 2000, tineti minte: “Aici sunt banii dvs.”. V-au luat banii si nu ati avut autostrada. Noi macar va spunem adevarul si va spunem cum se face ca sa fie la modul serios.
Reporter: Contractul Comarnic-Brasov când va fi semnat?
Victor Ponta: Am avut si astazi o discutie destul de lunga pe aceasta tema. Când avem toate agreement-urile de la banci, mai-iunie cel târziu.
Reporter: Deci, se amâna inceperea lucrarilor, ca era prevazuta pentru aprilie.
Victor Ponta: Nu, aprilie nu, era vorba de mai. Incercam sa fie mai sau iunie. La fel, in România orice faci cineva contesta. Asa incât, nu stiu cum se intâmpla in alte tari, ca nu m-am ocupat de contracte publice, in România stiu foarte bine ca, indiferent, dar cred ca este valabil si pe plan local acelasi lucru, orice decizi, dupa aceea se contesta, te duci, te judeci…
Reporter: /…/ Care sunt factorii care pot influenta luarea unei decizii in ceea ce priveste organizarea alegerilor la CJ Arges, acum sau in 2016?
Victor Ponta: Nu, nu, nu cred ca poate fi vorba de 2016. Vreau sa vad toate procedurile legale, daca este timp pe 25, daca nu, probabil ca vor fi in toamna alegerile. Doar este vorba de proceduri legale.
Reporter: Liberalii, prin vocea dlui Iohannis, mai acum vreo ora, contestau faptul ca li se schimba prefectii si subprefectii si spuneau ca PSD tinde sa ajunga un partid-stat. Cum comentati lucrurile acestea? Este normal?
Victor Ponta: La cine se referea dl Iohannis?
Reporter: La guvernul Ponta.
Victor Ponta: Nu, nu, la ce prefecti? Eu nu cunosc niciun prefect liberal… daca ar fi membru PNL nu putea sa fie prefect sau subprefect, ei sunt inalti functionari publici, eu sunt convins ca PNL nu a propus oameni politici in functii de inalti functionari publici. Cred, de altfel, ca si dl Iohannis nu este om politic, dânsul este un inalt functionar si de asta face confuzie. Deci, daca imi spune ce membru PNL era prefect si l-am schimbat eu, sunt gata imediat sa ii dau dreptate. Ma indoiesc, insa, ca va putea sa spuna lucrul acesta si ma astept, cel putin din partea domniei sale, la o abordare serioasa si legala.
Reporter: …dar e sustinut.
Victor Ponta: Nu stiu. Care sunt inaltii functionari publici?
Reporter: /…/
Victor Ponta: Poftim?
Reporter: /…/
Victor Ponta: Nu. Este un inalt functionar public caruia i s-a aplicat mobilitatea.
Reporter: /…/ atacurile fostilor colegi de alianta. Ieri, dl Crin Antonescu a declarat intr-un interviu publicat de Revista 22 ca PSD s-a schimbat foarte putin fata de cel din 2004 si ca este pus pe furat, chiar asa a spus. Tot el a spus, de mai multe ori in ultimele zile, ca PSD a devenit dusmanul PNL. Cum comentati aceste atacuri?
Victor Ponta: Eu sunt convins ca PSD nu s-a schimbat deloc fata de acel partid pe care dl Crin Antonescu il sustinea. Tin minte ca am fost impreuna aici, in Arges, nu? Si a zis despre noi ca suntem un partid serios si un partid bun. De altfel, a si indemnat argesenii sa voteze candidatii nostri. Nu ne-am schimbat absolut deloc de atunci. Suntem tot aceiasi. Mai este ceva, pe mine nu o sa ma auziti spunând ceva de rau despre oameni alaturi de care timp de trei ani am facut lucruri importante, alaturi de care am facut campanie, am guvernat impreuna. Ar insemna sa fiu impotriva revolutiei bunului simt. Inseamna ca v-am mintit acum un an sau doi, când v-am spus ca sunt buni liberalii. Nu, eu cred si acum ca sunt buni. PNL este un partid serios, pe care il respect si cu care as vrea sa colaborez. Trei: noi, impreuna, si dl Antonescu, si eu, si liberali, si social-democrati, si conservatori, am fost votati ca sa ne luptam cu Traian Basescu. Sa nu va suparati, sa nu o luati personal, dar de aceea am fost votati. Deci, eu nu mi-am schimbat obiectivul politic fundamental. Si, daca si l-a schimbat dl Antonescu, cred ca este o greseala.
Reporter: Vorbeati la un moment dat de un plan pentru companiile din domeniul energiei. In ce va consta acel plan?
Victor Ponta: Prima parte a planului de sprijin pentru industria româneasca era legata de pretul la energia electrica. Si am discutat, apropo, si cu cei de la Dacia de faptul ca s-au bucurat ca a fost promulgata legea si de la 1 aprilie nu vor creste facturile cu noile subventii pentru energia regenerabila, ci ramân la nivelul lui 2013. A doua parte a pachetului de sprijinire a competitivitatii industriei noastre in ceea ce priveste preturile de la energie, luni avem discutia finala referitoare la pretul de la gaze, si voi prezenta Parlamentului si miercuri adoptam in sedinta de guvern. Dati-mi voie despre gaze sa vorbesc in fata Parlamentului, luni. La energia electrica, e foarte clar acum, pe baza hotarârii de guvern care cred ca este deja pe site-ul Departamentului pentru Energie, lucrat impreuna cu ANRE. Practic, cota de subventie pentru energie regenerabila ramâne la nivelul anului 2013 si preturile nu vor creste.
Reporter: Cu cine vor fi ultimele discutii legate de pretul la gaze, luni, ati zis ca  vor fi ultimele discutii, intre cine si cine?
Victor Ponta: ANRE-ul, in primul si in primul rând, in al doilea rând vrem sa informam partenerii internationali si in al treilea rând cu reprezentantii companiilor care nu doar ca-s mari consumatori, dar sunt si mari angajatori.
Reporter: Dar exista vreo posibilitate sa discutati cu partenerii europeni si sa schimbati calendarul de liberalizare a preturilor la gaze?
Victor Ponta: E o posibilitate mai desteapta decât asta, decât sa schimbam calendarul.
Reporter: Care?
Victor Ponta: V-o spun luni.
Reporter: Si puteti sa-mi raspundeti si la intrebarea de mai devreme?
Victor Ponta: Gata, va raspund acum. Despre dl Basescu. Ia ziceti, ce a mai facut dânsul?
Reporter: Presedintele a spus astazi ca exista, in documentele cu care a plecat la Bruxelles, la Consiliu, si puncte de vedere din partea ministerului, puncte de vedere care au fost centralizate de Ministerul Afacerilor Externe si au fost transmise apoi catre presedintie. Dvs. ati spus ca nu a existat o consultare …
Victor Ponta: Nu, nu a existat nicio consultare. Am intrebat si eu ce plimba presedintele in mâna, pe acolo, si plimba niste informari de la misiunea noastra de la Bruxelles, cu ceea ce au sustinut ministrele in diverse consilii sectoriale.
Reporter: Pai sunt documente trimise de la ministere. Ministerele, daca aveau alte documente, nu puteau sa le trimita? Adica, din moment ce..
Victor Ponta: E mai complicat. Va explic. Misiunea noastra la Bruxelles, stiti foarte bine, ambasadorii nostri, sigur ca tin de MAE, dar sunt numiti si lucreaza cu presedintele.
Reporter: Dar dvs stiti ce au trimis ministerele catre Presedintie?
Victor Ponta: Catre Presedintie nu au trimis nimic. Misiunea noastra de la Bruxelles a transmis pozitiile pe care România le are in fiecare zi vizavi de toate celelalte probleme. Sincer sa fiu, imi pare rau ca nu am fost in locul dvs. la aeroport sa-l intreb pe presedinte ce o sa spuna dânsul despre deficitul bugetar sau despre preturile la energie, ca se interesa ce o sa spun eu luni; sau ce o sa spuna despre câti bani avem in Programul de Competitivitate incepând cu anul 2015, când dânsul va fi pensionar.  Evident ca nu stie, dar…
Reporter: Apropo de pretul gazelor naturale, avut loc o intâlnire saptamâna acesta intre confederatiile patronale, intâlnire la care a participat ministrul pentru dialog social.
Victor Ponta: Da, si am primit tot ce s-a discutat acolo, iar in urma acestei intâlniri, am avut o intâlnire dupa aceea cu presedintele ANRE; cu ministrul economiei, cu ceilalti in asa fel incât sa luam masurile necesare pentru a raspunde la ingrijorarile legitime ale marilor consumatori. Unele lucruri erau evident exagerate – si-au comandat si ei un studiu, care nu era adevarat dar asa se face lobby-ul, nu e o problema asta. Pe mine ma intereseaza un singur lucru – ca industria româneasca sa ramâna competitiva si ramâne competitiva, in primul rând, având o evolutie a salariilor rationala  – si aici ma refer si la Dacia, unde daca marim salariile prea mult, o sa se mute oamenii in alte parti -, preturile la energie sunt esentiale pentru ca o economie si o industrie sa ramâna competitiva si evident celelalte masuri fiscale, dar acestea doua sunt cele mai importante.
Reporter: Va gânditi sa dati o hotarâre de guvern pentru ca ziua de 2 mai sa fie libera, ca minivacanta pentru bugetari?
Victor Ponta: Nu m-am gândit pâna acum dar daca este o propunere din partea dvs, a tuturor…din partea poporului, s-ar putea sa da, nu m-am gândit pâna acum.
Reporter: D-le ministru Constantin, va emite PC pretentii la functia de prefect de Arges?
Daniel Constantin: Buna ziua si vreau sa-i multumesc d-lui prim-ministru ca a inteles necesitatea demersului de a veni astazi in judetul Arges si de a avea aceasta discutie importanta si cred ca obiectivul principal a fost acela de a inlatura orice discutie demagogica despre posibilitatea de a nu se mai finanta din fonduri europene autostrada Pitesti-Sibiu. Cred ca discutia aceasta a fost oprita si trebuia oprita la Pitesti. In al doilea rând, o sa fac acelasi efort ca si dl. prim-ministru sa va explic ca nu membrii de partid se numesc in functia de prefect, ca atare nu avem nici un fel de pretentie.
Reporter: De la dl. prim-ministru acceptam explicația ceasta pentru ca este prim-ministru…In general și inalții funcționari publici privind din partide.
Victor Ponta: Idea e urmatoarea: evident ca prefectul este reprezentantul guvernului in teritoriu, este reprezentantul meu in teritoriu și atunci când numesc prefecți imi asum intreaga responsabilitate. Nu inseamna ca acei prefecți sunt emanați din spațiul… ceresc, evident ca intreb oamenii cu cine pot sa lucrez. Pe mine nu ma intereseaza sa am un prefect care toata ziua sa se certe cu autoritațile locale, ma intereseaza sa fie un prefect care sa aplice legea și sa-și faca datoria. Deci sigur ca, pâna la urma, raspunderea este a mea dar evident ca nu doar in Argeș ci și in toata țara ma consult cu reprezentanții autoritaților locale pentru ca așa e rațional și logic. Cred ca v-am raspuns cât de mult puteam sa va raspund.
Reporter: Spuneti-ne cu ce v-a gresit Argesul sau PSD Arges ca toate centrele regionale s-au dus in alte judete
Victor Ponta: La ce va referiti ? La finante ?
Reporter: La finante, ma refer…la posta, ma refer
Victor Ponta: Haideti sa va explic chestia cu finantele. Nu mi-a gresit cu nimic, dimpotriva. Despre finante vreau sa lamuresc inca odata si am sa discut si cu oamenii de afaceri. Este un program al Bancii Mondiale de reorganizare a administratiilor financiare in 8 centre regionale, este un program care a fost semnat de catre vechiul guvern si pe care l-a implementat domnul ministru Chitoiu. Nu avea cum sa fie si la Ploiesti si la Pitesti. Imi pare rau ca este asa dar sa intelegeti ca este vorba despre un program al Bancii Mondiale, negociat, semnat de foarte mult timp si care sa revocam, nu-l putem, putem sa il imbunatatim si putem sa facem ca sa nu-l mia plimbam pe oameni pe drum, de la Pitesti la Ploiesti si invers. Deci, asta a fost cu administratia financiara.
Reporter: Si celelalte ? Pentru ca avem directia anti-frauda, Posta…garda de mediu…Argesul nu are nimic. Ploiestiul are cinci, Alexandria, doua.
Dan Constantin: Daca imi permiteti sa va dau si o veste buna. Daca analiza este foarte buna, ca agricultura sa aduca centrul regional la Pitesti.
Reporter: Veti cere o ancheta statului francez in legatura cu decesul medicului român ?
Victor Ponta: Ministerul de Externe a cerut niste lamuriri si imediat ce le vor avea, voi cere sa vi le comunice, evident ca imi exprim regretul pentru ce s-a intâmplat, fara sa cunosc foarte multe detalii, mia mult decât ceea ce a relatat mass media. MAE o sa ma informeze si o sa va informeze si pe dumneavoastra exact cu ce s-a intâmplat si daca putem sa ajutam intr-un fel sau altul familia.
Reporter: /…/
Victor Ponta: Arpechimul ? Suntem in negocieri foarte avansate cu cei de la Petrom in asa fel incât sa avem Arpechimul si când se privatizeaza Olchimul se privatizeaza si Arpechimul, dar suntem in mijlocul negocierilor si sa nu imi cereti detalii. Domnul ministru Nita este cel care are mandatul guvernului si care este intr-o faza foarte avansata de negociere.
Reporter: /…/
Victor Ponta: Da, Au toti, dar nu este doar PSD, este USD si cred ca UNPR si PC trebuie sa puna umarul, sigur e ca PSD e cel mai mare.
Reporter: /…/
Victor Ponta: Target-urile sunt stabilite impreuna cu presedintele executiv, domnul Dragnea si eu le aflu doar daca nu se indeplinesc. Target-ul national al aliantei este 35%. Tot ce este peste 53% este bonus.
Va multumesc.

Comments

comments