Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Descinderi in Arges si trei judeţe la o grupare care se ocupau cu vanzarea de masini furate

Marti 2 aprilie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si procurorii D.I.I.C.O.T. din cadrul Serviciului Teritorial Pitesti au efectuat 19 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Arges, Sibiu, Valcea, Satu Mare si Bistrita, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, structurata pe doua paliere, specializata in infractiuni de inselaciune, spalarea banilor, fals in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii.

Din cercetari a reiesit ca 34 de persoane, cetateni romani, italieni si bulgari, ar fi constituit, incepand cu anul 2011, un grup infractional ce avea ca obiectiv introducerea in tara a unor autoturisme de lux.

O parte dintre membrii gruparii ar fi avut rolul de a introduce pe teritoriul  Romaniei, in baza unor documente falsificate si cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau in bazele de date ale autoritatilor italiene ca fiind sustrase, acestea fiind ulterior comercializate de catre liderul gruparii.

De asemenea, alti membri ai gruparii ar fi introdus  pe teritoriul Romaniei autovehiculele care faceau obiectul unor contracte de inchiriere in Italia si care ulterior erau comercializate, de asemenea, de catre  liderul grupului, prin intermediul mai multor colaboratori.

Ulterior comercializarii lor in Romania catre cumparatori de buna credinta,  titularii contractelor de inchiriere ar fi inscenat furtul acestora.

Membrii gruparii sunt banuiti ca ar fi falsificat contractele de vanzare – cumparare si facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societatilor care inchiriau autoturismele in patrimoniul membrilor grupului infractional.

Autovehiculele astfel introduse ar fi fost preluate de catre liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce detineau functii de executie, ar fi obtinut omologarea autovehiculelor, creand cumparatorilor de buna credinta  aparenta autenticitatii provenientei acestora.

In urma actiuni de azi au fost identificate 31 de astfel de autoturisme de lux, care ar fi fost comercializate la un pret total de 1 milion de euro.

Comments

comments