Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Detalii de la conferinta de presa a Consiliului Judetean Arges din 29 octombrie

Detalii de la conferinta de presa a Consiliului Judetean Arges din 29 octombrie

În cadrul conferinței de presă a Consiliului Județean Argeș, din data de 29 octombrie, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a președintelui Administrației Fondurilor pentru Mediu, Adrian Gearâp, și a deputatului Mircea Drăghici, a avut loc loc semnarea contractului de finanțare a proiectului privind împădurirea terenurilor degradate din Comuna Ungheni. Potrivit primarului comunei Ungheni, Iulian Miu, proiectul a fost întocmit în anul 2011 și vizează împădurirea a 41 de hectare.

De asemenea, președintele Administrației Fondurilor pentru Mediu, Adrian Gearâp, a prezentat situația la nivelul județului Argeș cu privire la Programul Rabla 2014, precum și stadiul proiectelor cu finanțare din Fondul pentru Mediu, aflate în derulare în județul nostru. Astfel, în județul nostru, se află în derulare 11 proiecte finanțate din Fondul pentru Mediu, respectiv:

  • 5 proiecte canalizare: Comuna Căldăraru, Comuna Corbeni, Comuna Miroși, Comuna Oarja, Comuna Ungheni.
  • 1 proiect care vizează împădurirea terenurilor degradate, al cărui beneficiar este  Consiliul Local Topoloveni.
  • 5 proiecte pe spații verzi: Municipiul Curtea de Argeș, Comuna Bradu, Comuna Micești, Comuna Ungheni și Comuna Vlădești.

De asemenea, au fost finalizate două proiecte pe spații verzi, implementate în Municipiul Câmpulung și în Orașul Costești.

Potrivit președintelui Administrației Fondurilor pentru Mediu, Adrian Gearâp, la Programul Rabla, Argeșul se situează în primele 3 județe la nivelul țării, cu peste 900 de mașini scoase din parcul auto, fiind achiziționate 852 de mașini noi, pentru persoane fizice.

Anul acesta programul a demarat la începutul lunii aprilie. Au fost alocate un număr total de 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice şi 3.000 pentru persoane juridice şi instituţii publice, având un buget de 140 de milioane lei. Şi în acest an s-a utilizat un singur tichet a cărui valoare se ridică  la suma de 6.500 lei. Un obiectiv important a fost eliminarea problemelor de funcţionare a programului pe care le-am întâmpinat în trecut. În urma analizei făcute, s-au decis câteva modificări majore programului. Una dintre acestea a fost validarea în program doar a producătorilor şi a dealerilor auto, prin intermediul cărora se implementează programul „Rabla 2014″. De asemenea, s-a transformat Rabla într-un program ECO, într-o măsură mult mai mare decât până acum, prin sprijinirea de către Guvern, în toate formele pe care le are la dispoziţie în prezent, reducerea poluării datorate emisiilor autovehiculelor, inclusiv prin încurajarea achiziţionării de maşini electrice şi hibrid.

Programul “Rabla” din acest an este unul dintre cele mai bune programe guvernamentale. Prin modificările aduse, rezultatele au fost vizibile. În acest moment, au fost rezervate toate tichetele pentru persoanele fizice din sistemul informatic al AFM.

Pentru persoane juridice si institutii publice, au fost depuse în total 2.819 dosare dintre care au fost acceptate în program 1.289 de dosare pentru un număr de 3.641 de maşini. Pentru prima dată de la începutul programului, toate tichetele alocate persoanelor juridice şi instituţiilor publice au fost consumate, chiar depasite.

Din datele preliminare, pentru persoane fizice:

– Autoturisme marca Dacia achizitionate in anul 2014, prin Programul RABLA (Persoane fizice) 6.954 de masini = 40,90% din totalul autovehiculelor cumparate

– Autoturisme marca Ford achizitionate in anul 2014, prin Programul RABLA (Persoane fizice)  965 de masini= 5,68 % din totalul autovehiculelor cumparate.

Situatia la persoane juridice si institutii publice este  in curs de desfasurare fiind necesare proceduri de achizitie, respectiv: Dacia – 672 autovehicule, Ford – 23 autovehicule.

Comments

comments