Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Doua avioane vor decola spre Muntenegru, pentru a aduce ranitii in tara

Secretarul de stat Raed Arafat a susţinut, azi, o conferinţă de presă la spitalul din Podgorica, unde sunt internati cei mai multi dintre cetăţenii români raniţi în urma tragedieie care a avut loc duminică seara.

”Am fost impresionati de ajutorul primit de la autoritati. Au fost implicat 48 de persoane, 47 de turisti si soferul”, a spus Raed Arafat.

”18 persoane si-au pierdut viata, toate provenind din Romania. In acest moment avem peste 20 de raniti. Sunt doua avioane care vor decola spre Muntenegru, pentru a ajuta la transportul ranitilor. Cu aceste avioane vom lua toti ranitii transportabili, avioanele sunt dotate cu aparatura medicala. Daca sunt raniti netransportabili, ei vor ramane aici pana cand medicii vor spune ca pot fi transportati.”

”Toata aceasta operatiune va fi supravegheta de personal medical specializat. Vreau sa multumesc autoritatilor muntenegrene, care si-au aratat toata disponibilitatea de a ne ajuta. Se lucreaza inca la identificare ranitilor care sunt in coma, cu cooperarea Ministerului de Interne si a Ministerului de Externe. Speram sa incheiem cat mai repede acest proces. Vom trimite un al treilea avion pentru transportarea inapoi in Romania a persoanelor decedate”, a mai declarat acesta.

Comments

comments