Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

A doua zi de proteste la Uzina Dacia

Protestele de la Dacia au fost reluate în această dimineaţă şi muncitorii au ieşit începănd cu ora 5 în faţa pavilionului.Azi noapte toţi municitorii din schimbul de noapte,deşi nu au mai protestat afară au refuzat să lucreze.

Muncitorii nu renunţă nici în ruptul capului la drepturile salariale cerute patronatului francez. Pentru a doua zi consecutiv, ei vor ca reprezentanţii lor să se aşeze la masa negocierilor şi să-şi menţină drepturile stipulate anul trecut în contractul colectiv de muncă dar şi o creştere salarială în contextul creşterii producţiei.

Aproximativ 3.000 de muncitori ai uzinei Dacia Mioveni, din judeţul Argeş, au declanşat miercuri dimineaţă un protest spontan. Oamenii au revendicări legate de noul contract colectiv de muncă, ce ar trebui să intre în vigoare de la 31 martie, dar şi de orele suplimentare. Protestul a început la secţia vopsitorie, iar producţia a fost oprită.

Protestul a început miercuri dimineaţă, la ora 9.00. O parte dintre angajaţii din schimbul 1, adică aproximativ 3.000 de oameni, au oprit producţia.

Potrivit salariaţilor, este un protest spontan care iniţial a avut loc în interiorul societăţii, departe de poarta principală, unde presa nu are acces în interiorul uzinei, dar ulterior angajaţii au ajuns la gardul societăţii pentru a sta de vorbă cu jurnaliştii, informează Mediafax.

Oamenii reclamă faptul că noul contract de muncă nu a fost întocmit aşa cum au dorit angajaţii, una dintre principalele lor cerinţe fiind mărirea lefurilor. De asemenea, în noul contract colectiv de muncă nu mai sunt stipulate primele de concediu şi sporurile. Dacia Mioveni are peste 13.000 de salariaţi.

Ei cer să rămână în vigoare vechiul contract de muncă, ce expiră la 6 aprilie. „Muncitorii din secţii au oprit lucrul, suntem nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie“, a declarat un protestatar, care a precizat că angajaţii Dacia au cerut majorarea salariilor cu 25 la sută, însă patronatul a acceptat o creştere cu doar cinci la sută.

Comments

comments