Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Fabrica de portelan ARPO vanduta pe bucati

Curtea de Arges a fost un oras industrial. Fabrici erau la toate iesirile orasului. De la mobila, portelan , confectii pana la electrice si electrocasnice, toate se produceau aici. De curand una din fabricile etalon nu numai din oras, dar si din tara si-a inchis portile.

Fabrica de portelean ARPO a fost infiintata in anul 1974, ajungand la o productie record de 18 milioane de produse si 120 de modele produse.

Odata cu liberarizarea pietii si intrarea puternica a produselor ieftine din China, comezile pentru fabrica din Curtea de Arges au scazut. Firma a contractat un imprumut pentru a schimba utilajele, acesta nu putut fi achitat si de aici, inevitabil insoventa, iar angajatii au ramas fara locuri de munca.

Luna trecuta a avut loc o licitatie pentru vinderea activelor firmei la suma de 2,7 milioane de euro, dar nimeni nu a fost interesat de preluarea activelor.

Acum bunurile care au aprtinut fabricii de la cuptoare de ardere a porţelanului la echipamente se vând bucată cu bucată în curtea fabricii.

Valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare ajunge la 1 milion de lei, iar cladirea si terenul vor fi scoase iar la licitatie

Comments

comments