Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Fabrica ilegala de medicamente descoperita in judetul Arges

În urma finalizării celor 26 de percheziții desfășurate ieri, pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Călărași, Iași, Sălaj, Bihor și Timiș, la domiciliile membrilor a 3 grupări infracționale și în locuri de producție și depozitare a unor substanțelor interzise, polițiștii au identificat o instalație clandestină utilizată la producerea și ambalarea substanțelor medicamentoase și au ridicat sute de mii de comprimate, fiole, flacoane și alte recipiente conținând substanțe anabolizante, și hormoni de creștere.

De asemenea, au ridicat aproximativ 350.000 de euro susceptibili a proveni din activitatea infracțională, precum și arme de foc.

Ieri, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor — I.G.P.R. au desfășurat 26 percheziții pe raza municipiului București și județelor Argeș, Călărași, Iași, Sălaj, Bihor și Timiș, la domiciliile membrilor a 3 grupări infracționale, precum și în locuri de producție și depozitare a unor substanțelor interzise.

Mai multe persoane erau bănuite de implicarea în producția, depozitarea și comercializarea ilegală în România și în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o instalație clandestină utilizată la producerea și ambalarea substanțelor medicamentoase și au ridicat peste 150.000 de comprimate, fiole, flacoane și alte recipiente conținând substanțe anabolizante, hormoni de creștere și alte asemenea produse conținând diverse substanțe active.

De asemenea, au mai fost găsite și ridicate diverse materii prime și materiale folosite la producerea și ambalarea produselor, aproximativ 350.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracțională a bănuiților, precum și 5 arme de foc cu care ar fi fost deținute ilegal.

În urma audierilor și a probatoriului administrat în cauză, 12 persoane au fost reținute, 9 dintre acestea urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă, față de 3 persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar de către procuror.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 367 alin. (1) Codul Penal, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 357 alin. (2) Codul Penal, evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 și comercializarea de produse alterate în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 358 alin. (3) Codul Penal.

Comments

comments