Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

FNPA denunta contractul SC SPU Curtea de Arges SRL cu primaria Pitesti

Primăria Piteşti comunică că a făcut contract de gestionare a câinilor cu SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL care are sediul în Curtea de Argeş şi funcţionează pentru Curtea de Argeş.

Firma contractantă, SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL are deschis un dosar penal, încă din aprilie, ca urmare a plângerii penale depuse de FNPA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, în care societatea este cercetată pentru maltratarea animalelor şi provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace animalelor.

FNPA a primit zeci de sesizări şi mărturii ale cetăţenilor din Curtea de Argeş privitoare la capturarea brutală a animalelor ceea ce a condus la grave sechele a acestora, transportul câinilor, care se face în condiţii inumane şi ilegale, câinii sterilizaţi (şi identificaţi) de către asociaţii de protecţie a animalelor ori de persoane private au fost recapturaţi, reidentificaţi şi reoperaţi, doar pentru a-i mai trece încă o dată prin evidenţele contabile pentru că societatea comercială este platită per câine!

Este deja de notorietate şi faptul că în acelaşi dosar este implicat şi medicul veterinar care lucrează pentru SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, Radu Niculae, care este cercetat pentru malpraxis medical veterinar, FNPA sesizând Parchetul (dar şi Colegiul Medicilor Veterinari) despre faptul că cea mai mare parte a femelelor care au fost supuse operaţiei de sterilizare (500 femele) au avut probleme medicale foarte grave, care în majoritatea cazurilor s-au soldat cu moartea animalelor.

În ciuda ofertei de sterilizare gratuite lansate de FNPA, primăria Curtea de Argeş a ţinut cu tot dinadinsul să cheltuie în continuare din bugetul local sume importante de bani, prin această societate, Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL şi, ce este şi mai grav, pentru o gestionare ilegală şi defectuoasă.

Ne intrebăm în acest context care este interesul primăriei Piteşti să refuze oferta gratuită a AULIM, asociaţia care gestionează adăpostul Smeura dar să încheie un contract cu SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Argeş SRL, societate atât de contestată de cetăţeni ai oraşului Curtea de Argeş şi asupra căreia se fac cercetări într-un dosar penal privind relele tratamente şi cruzimi aplicate animalelor?

Totodată este de remarcat costul exorbitant anunţat al întreţinerii unui câine în adăpostul primăriei Piteşti! 1.3 Euro /zi adică 175 lei /lună trebuie să plătească cetăţeanul care vrea să facă o adopţie la distanţă! În condiţiile în care costul real al întreţinerii unui câine (într-un adăpost al unei organizaţii de protecţie a animalelor – incluzând orice alte cheltuieli aferente ca utilităţi, salarii angajaţi) este de maximum 60 lei /lună cum în adăpostul primăriei poate fi de 3 ori mai mult.

Comments

comments