Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Guvernul intervine in sprijinul romanilor blocati la Albena

La solicitarea prim-ministrului Victor Ponta, cu implicarea directă a Departamentului de intervenții în situații de urgență coordonat de domnul Raed Arafat, se va constitui, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe și al Ministerului Afacerilor Interne, un grup de lucru care să gestioneze de urgență situația în care se afla românii blocați în stațiunea bulgară Albena, în urma inundațiilor din Bulgaria din ultima zi.

În prezent, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism, Florin Jianu, se deplasează de urgență la fața locului, pentru evaluarea situației și pentru prime decizii. Grupul de lucru va lua legătura cu autoritățile bulgare, va menține o echipă la fața locului, va lua legătura cu romanii aflați în situații dificile și va face tot ce este necesar pentru repatrierea acestora în bune condiții. De asemenea, grupul interministerial va comunica opiniei publice informațiile existente în timp util.

Autoritățile bulgăre au pus deja la dispoziție informații și cooperează cu autoritățile românești pentru asigurarea unor condiții decente pentru cei afectați.

Comments

comments