Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Guvernul trimite autobuze si platforme in sprijinul romanilor de la Albena

Din dispoziția vice-prim-ministrului pentru securitate națională, ministru de interne, Gabriel Oprea, un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanța în cursul nopții de 21-22.06.2014 în vederea pregătirii operațiunii de aducere a cetățenilor români aflați în stațiunea bulgară Albena.

La ora 09.30, de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, convoiul format din autocar și autoplatforme va începe deplasarea spre Bulgaria, fiind însoțit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la fața locului. Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenței și protecției consulare în astfel de situații.

Din situația transmisă de reprezentanții misiunii diplomatice aflați la fața locului, în urma solicitărilor turiștilor români, vor fi aduse în țară 29 de persoane și 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme 3 vor rămâne în Constanța și 5 vor fi transportate până la București.

Din datele comunicate de reprezentanții misunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situației la normalitate, o parte din turiștii români au optat să-și continue sejurul în stațiune.

Începând cu data de 21.06.2014 ora 16.30 și până la această oră, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat un număr 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din stațiunea Albena.

Comments

comments