Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Hidroelectrica a fost restructurata. Sucursala din Curtea de Arges ramane

Actionarii celui mai mare producator de energie electrica au aprobat in sedinta A dunari i G enerale Extraordinare a Actionarilor din 29 mai 2013 strategia de restructurare administrativ teritoriala a Hidroelectrica propusa de administratorul judiciar EuroInsol.

Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Tg. Jiu, Buzau, Caranseb es au fost transformate in uzine si integrate in sucursalele Cluj, Sebes, Rm. Valcea, Portile de Fier, Curtea de Arges si Hateg . A saptea sucursala este Bistrita, care a preluat de la SH Buzau centralele Calimanesti si Movileni.

Comasarea sucursalelor va conduce la o mai mare competivitate a producatorului de energie prin reducerea costurilor de exploatare si va garanta o profitabilitate crescuta a societatii in contextul evolutiei descrescatoare a pretului megawatt – ului in piata pe fondul cresterii productiei de energie electrice in Romania si a scaderii consumului.

Dinamica numarului de unitati teritoriale din subordinea producatorului de energie hidro a fost in continua crestere, ajungand de la un numar de 9 (noua) Intreprinderi Electrocentrale in anul 1989 cand erau p use in functiune amenajari cu o putere instalata de peste 90% din cea actuala, la un numar de 13 (treisprezece) sucursale cat a avut Hidroelecrica incepand din anul 2010.

Cresterea numarului sucursalelor in acest interval de timp nu a avut la baza ratiuni tehnice sau economice, ci exclusiv politice.

Incepand cu 20 .06.2012 numarul de personal al societatii a scazut de la 5239 la 4866 la da ta de 30.04.2013.

In aceasta perioada personalul a parasit organizatia pe cale naturala (pensionari limita de varsta, pensionari anticipate si anticipat partiale, de invaliditate etc.) dar si datorita a doua valuri de concedieri care au avut loc in ianuari e 2013 (151 salariati ) si mai 2013 (304 salariati) .

In cadrul acestui proces de reorganizare prin comasare a sucursalelor vor fi concediati un numar de aprox. 150 salariati ca urmare a reducerii posturilor prin aplatizarea s tructurilor organizatorice. Va scadea astfel numarul de personal TESA cu aproximativ 24 % fata de data 20.05.2013, data la care a fost efectuat al doilea val de concedieri.

Estimam ca numarul de personal va scadea de la 4556 de angajati la 20.05.2013 , ajungand la 4406 de salariati dupa procesul de comasare.

Comments

comments