Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Hrebenciuc a demisionat din Parlament

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, a anunţat, marţi,  președintele Camerei Deputaților, social-democratul Valeriu Zgonea.

Acesta a declarat, că decizia de a demisiona din Parlament este una personală şi a precizat că este la dispoziţia procurorilor.

“Nu am vorbit cu nimeni, este propria mea decizie, este decizia mea personală (de a demisiona din Parlament – n.r.).

Sunt la dispozitia procurorilor şi acum, că nu am imunitate”, a declarat, marţi, Viorel Hrebenciuc, după depunerea demisiei sale din Cameră.

Întrebat dacă va pleca şi din PSD, Hrebenciuc a negat. “Din partid, nu”, a adăugat Hrebenciuc.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Hrebenciuc nu vrea să faca un rău partidului.

“Mi-a spus că toată viața a fost un om foarte corect și că nu vrea să facă rău partidului și crede că această funcție pe care a câștigat-o în 2012 nu trebuie să fie un obstacol pentru domnia sa și pentru justiția din România. Astfel se va pune la dispoziția justiției. Vom anunța în primul plen, săptămâna viitoare, că luam act de demisie și apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot în ceea îl privește pe domnul Hrebenciuc, rămâne dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam. Hrebenciuc mi-a spus că are încredere în justiția din România, că vrea să meargă demn pe stradă și să ne poata privi in ochi”, a declarat Valeriu Zgonea.

De asemenea, Zgonea a spus că, până la o decizie definitivă a instanței, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Viorel Hrebenciuc era deputat din anul 1996, fiind la a cincea legislatură consecutivă. La alegerile parlamentare din 2012, Hrebenciuc a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.9.

Hrebenciuc era vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Comments

comments