Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

IPJ Arges mobilizeaza politistii de sarbatorile Pascale

IPJ Arges mobilizeaza politistii de sarbatorile Pascale

În perioada 14- 17 aprilie 2017, cu ocazia Sărbătorii Învierii, peste 330 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș, vor desfășura zilnic activități specifice pe raza întregului județ, pentru păstrarea și accentuarea climatului de siguranță publică și prevenirea riscurilor rutiere, în scopul realizării, surprinderii și descurajării intențiilor infracționale ori contravenționale, depistării, identificării și tragerii la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale.

Astfel, în această perioadă, peste 240 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, vor acționa zilnic pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie și comerț ilicit, precum și a celorlalte fapte de natură a aduce atingere normelor de conviețuire socială.

De asemenea, în medie 55 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră vor fi mobilizați zilnic având că principală misiune prevenirea accidentelor grave de circulație și asigurarea fluenței în trafic. Ca măsură preventivă și pentru a încuraja o conduită prudentă la volan, polițiștii vor acționa cu aparatele radar.

Totodată, 35 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale se vor afla la datorie în această perioadă pentru a preveni și combate infracțiunile de natură judiciară și economică, precum și cele la regimul armelor și munițiilor.

Pentru zilele următoare în care sunt organizate procesiuni și ceremonii religioase ocazionate de Sărbătoarea Învierii, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a luat măsuri de pregătire a bunei desfășurări a acestor evenimente, în condițiile în care la acestea participă un număr mare de oameni. La fiecare dintre aceste procesiuni vor fi prezenți pentru asigurarea protectiei cetățenilor, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, inclusiv a faptelor antisociale specifice aglomerărilor de persoane, precum și pentru a asigura fluența traficului rutier în zonă.

Comments

comments