Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Judetul Arges intra sub cod galben de ninsori

Judetul Arges intra sub cod galben de ninsori

În intervalul 3 ianuarie, orele 14:00 la 4 ianuarie, orele 12:00, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm.

În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60…70 km/h, viscolind zăpada.
Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40…45 km/h.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare — dezaburire funcțional etc .).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influența mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruște de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudență sporită și conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

Este, de asemenea, obligatoriu ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri care acționează pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Comments

comments