Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Klaus Iohannis a discutat cu Theresa May despre atacul din Londra

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, azi, o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May.

Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți.

A fost discutată, de asemenea, situația celor doi cetățeni români răniți în atacul de ieri, Prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice pentru rănirea lor și speranța că starea de sănătate a acestora, mai ales a cetățenei române aflate încă în stare critică, se va ameliora.

Președintele României a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creșterea în amplitudine și frecvență a fenomenului terorist, precum și a gradului său de impredictibilitate.

În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Președintele Klaus Iohannis a amintit inițiativa de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania.

În spiritul Parteneriatului Strategic care leagă cele două țări, Președintele României a accentuat necesitatea intensificării și eficientizării cooperării bilaterale în sfera securității, inclusiv pe dimensiunea de contraterorism.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a menționat că așteaptă cu deosebită plăcere vizita oficială pe care Alteța Sa Regală Prințul de Wales o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare, care va constitui un reper important în istoria relațiilor bilaterale de Parteneriat Strategic dintre cele două state.

Totodată, în urma atacului care a avut loc ieri la Londra, Președintele României a semnat astăzi o scrisoare de condoleanțe către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Comments

comments