Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Klaus Iohannis, numit presedinte interimar al PNL

Klaus Iohannis a fost numit, azi, in funcția de președinte interimar al partidului, dupa retragerea lui Crin Antonescu, au decis membrii Biroului Pemanent National al PNL, informează surse din interiorul partidului.

Potrivit surselor, decizia a fost luată in cadrul  Biroului Pemanent Național al PNL, fără sa se mai da un vot, la propunerea seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus.

Iohannis va conduce partidul până la Congresul Național al PNL de la sfârșitul acestei luni, când numirea acestuia va fi supusă votului.

Klaus Werner Iohannis este nascut pe 13 iunie 1959, in Sibiu.

Politician român de etnie germană, a fost de profesie profesor de fizică, actualmente primar al municipiului Sibiu din anul 2000.

A fost președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) din 2002 până în 2013.

La 28 decembrie 2007 i-a fost conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler de către președintele Traian Băsescu.

La de 13 octombrie 2009, imediat după căderea guvernului Boc, a fost propus de PNL pentru funcția de prim-ministru al României.

Această propunere a fost susținută și de PSD, PC și UDMR. Pe 7 decembrie 2009, după câștigarea alegerilor de către Traian Băsescu, Klauss Iohannis a declarat : “Parcursul meu de posibil premier s-a încheiat”, acesta întorcându-se înapoi la primăria Sibiului.

El a fost reales primar la alegerile locale din 2012, cu 77,89% din voturile valabil exprimate.

In anul 2013 a fost desemnat prim-vicepreședinte al PNL.

Comments

comments