Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Klaus Iohannis in vizita la militarii Batalionului 33 Vanatori de Munte

Klaus Iohannis in vizita la militarii Batalionului 33 Vanatori de Munte

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a asistat ieri după-amiază la antrenamentul misiunii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, de la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre, din localitatea Cincu, și a luat masa cu militarii. Batalionul va participa, începând cu luna martie, la misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

Timp de şase luni, cei 420 de militari vor fi dislocaţi la Kandahar, acționând ca subunitate de protecţie care va asigura securitatea bazei militare şi va consilia forţele afgane.

Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” se află la cea de-a cincea participare in teatrele de operațiuni. *Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica”* de la Cincu a devenit, în urma procesului de transformare a Armatei României, cea mai modernă structură care organizează activităţile de instruire ale militarilor pentru misiuni de apărare a țării, precum și pentru cele executate în teatrele de operatii.

Structurile militare până la nivel de brigadă inclusiv sunt antrenate si evaluate prin utilizarea tehnologiilor de simulare reală, constructivă, virtuală şi integrată, crearea unui mediu operaţional apropiat de realitatea câmpului de luptă modern şi punerea la dispoziţia militarilor a capabilităţilor şi facilităţilor existente. Infrastructura centrului permite instruirea trupelor prin executarea tragerilor cu diferite categorii de armament, a tragerilor de artilerie, începând de la aruncătoare şi până la sistemul LAROM, precum şi a tragerilor cu aviaţia,
completate cu diferite tipuri de exerciţii, în funcţie de nevoile operaţionale ale tuturor categoriilor de forțe.

Pentru rezultatele obţinute la exercițiile de instruire, precum şi în misiunile executate în teatrele de operaţii, Drapelul de luptă al batalionului a fost decorat cu Ordinul „Virtutea militară” – în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari, de război, „Emblema de onoare a Armatei României”, precum şi “Emblema de onoare a Statului Major General”.

Comments

comments