Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

La Cupa Abilitatilor de la Curtea de Arges participa si Ministrul Educatiei

Fundatia Umanitara HAND-ROM, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Speciala Marina organizeaza competitia sportiva Cupa abilitatii aflata la a IV a editie, in data de 7 mai 2014 orele 12.00, la Sala de Sport a Municipiului Curtea de Arges.

Inedita prin conceptia sa, Cupa Abilitatii aduce in acelasi loc elevii cu cerinte educative speciale din unitatile de invatamant special ale judetului Arges, (Scoala Speciala pentru Copii cu Deficiente Asociate “Sfantul Stelian” Costesti, Centrul Scolar de Educatie Incluziva “Sfanta Filofteia” Stefanesti, Centrul Scolar de Educatie Incluziva “Sfantul Nicolae” Campulung), voluntari din invatamantul liceal al Municipiului Curtea de Arges (Colegiul National Vlaicu Voda, Colegiul Tehnic Constantin Dobrescu, Liceul Tehnologic Ferdinand I ).

Sportivii vor concura la trei probe speciale, Atletism, Fotbal abilitati si Baschet abilitati. Evenimentul sportiv se va incheia cu un meci de fotbal demonstrativ dintre profesorii si voluntarii participanti urmat de premierea sportivilor cu medalii si diplome.

Cele trei discipline au fost alese de catre organizatori, si au ca principal scop punerea in valoare a abilitatilor copiilor, de a stimula parteneriatul si dialogul in comunitate prin implicarea directa a reprezentantilor comunitatii si ai mass media intr-o zi din viata copiilor cu dizabilitati in vederea constientizarii asupra domeniului educatiei speciale si incluziunii sociale, a drepturilor si nevoilor acestora.

Hand-Rom, organizatie neguvernamentala, non-profit, isi desfasoara activitatea in orasul Curtea de Arges, din luna noiembrie 1999, acreditata ca Furnizor Servicii Sociale. Misiunea fundatiei este aceea de a initia proiecte si programe prin care persoana cu dizabilitati sa-si construiasca viitorul si sa-si influenteze destinul. Scopul organizatiei il reprezinta orientarea si integrarea socio-economica si profesionala a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilitati) prin activitati de terapii specifice, educatie incluziva, pregatire profesionala.

Ministrul educatiei Remus Pricopie precum si fostul ministru, actual senator, Ecaterina Andronescu, si-au anuntat participarea la Cupa Abilitatilor organizata, incepand cu orele 15.00.

Incepand cu orele 16.00 acestia vor sustine o conferinta de presa in sala multifunctionala a primariei Curtea de Arges.

Comments

comments