Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

MAE face din nou precizari cu privire la calitatea apei marii din zona Varna

În continuarea informărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe cu privire la constatarea unui rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică ‘Escherichia coli’ și ‘enterococi intestinali’ în zona ‘Plaja ofițerilor-Varna’ din Bulgaria, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția opiniei publice comunicatul de presă emis astăzi, 7 iulie 2014, de către Inspecția Regională de Sănătate — Varna.

Redăm mai jos traducerea comunicatului, în variantă integrală:

‘În urma monitorizării excepționale de către Inspecția Regională de Sănătate — Varna (IRS) la 3.07.2014, la proba de apă de mare din zona de îmbăiere ‘Plaja Ofițerească-Varna’ s-a constatat că rezultatele arată o tendință de reducere a valorilor, indicatorul ‘Escherichia coli’ răspunzând normelor obligatorii. Dar, în pofida valorilor reduse, pentru indicatorul ‘enterococi intestinali’ norma este depășită și, prin urmare, interdicția de îmbăiere în zona ‘Plaja Ofițerească-Varna’, rămâne în vigoare.

Au fost luate măsuri de IRS Varna pentru prelevarea de noi probe (7 și 8.07.2014) atât din această zonă — până la primirea rezultatelor monitorizării care să răspundă cerințelor pentru apele de îmbăiere (Ordinul 5 din 30 mai 2008 privind calitatea apelor de îmbăiere — Monitorul Oficial nr. 53 din 10 iunie 2008), precum și din celelalte zone de îmbăiere de pe teritoriul regiunii Varna în cadrul monitorizării periodice realizate de către inspecție’. (http://www.rzi-varna.com/)

Ministerul Afacerilor Externe va continua să informeze opinia publică în legătură cu evoluția situației în acest caz.

Comments

comments