Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Manifestari cu prilejul Sfantului Ierarh Nicolae si Sfintei Mucenite Filoteia

Cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfantului Ierarh Nicolae si a Sfintei Mucenite Filoteia la Curtea de Arges au loc o serie de manifestari organizate de catre Arhiepiscopia Argesului si Muscelului. Acestea vor incepe in seara zilei de 5 decembrie si se vor finaliza in dimineata zilei de 7 decembrie.

Cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfantului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, patronul spiritual al Bisericii Domnesti din Curtea de Arges, sediul primei Mitropolii a Tarii Romanesti si a Sfintei Mucenite Filoteia, ale cărei Sfinte Moaste sunt în Paraclisul Catedralei Arhiepiscopale, programul liturgic organizat de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului va fi după urmatorul calendar:

Luni, 5 decembrie 2011

  • Orele 17.00 – Vecernia la Biserica Sfantul Nicolae Domnesc din Curtea de Arges. Moastele Sfintei Mucenite Filoteia vor fi aduse spre închinare in Biserica Domneasca, locul în care au fost aduse initial in Tara Româneasca.

Marti, 6 decembrie 2011

  • Orele 9.30 – Sfanta Liturghie la Biserica Sfantul Nicolae Domnesc;
  • Orele 12.00 – Inaugurarea Centrului pastoral-social al parohiei Sfantul Nicolae Drujesti;
  • Orele 16.00 – Biserica Domnească – întâmpinarea moaştelor Sfântului Grigore Decapolitul. Procesiunea cu Sfintele Moaste ale Sfintei Mucenite Filoteia si ale Sfantului Grigore Decapolitul de la Biserica Domneasca la Catedrala Arhiepiscopala, pe Bulevardul Basarabilor;
  • Orele 17.00 – Vecernia si Acatistul la Catedrala Arhiepiscopala.

Miercuri, 7 decembrie 2011

  • Orele 7.00 – Aghiasma Mica, Sfantul Maslu, Acatist;
  • Orele 9.30 – Sfanta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopala.

Comunicatul de presa al Arpiscopiei Argesului si Muscelului.

Comments

comments