Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Masina hibrid, Dacia Hamster, prezentata la CAR 2011

Ieri la Pitesti in cadrul Congresului Internaţional auto CAR 2011, a fost prezentata o masina hibrid, produsa de un grup de studenţi de la Universitatea din Piteşti.

Studenţii de la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie au produs pe langa acesta masina si Dacia Hamaster care are la baza Dacia Sandero.

De aceasta data, insa au adus în faţa participantilor români şi străini noul lor prototip si anume o  Dacia Duster cu două motoare, care poartă numele Dacia Grand Hamster.

Echipata cu două motoare, a­u­toturismul dispune de o putere de 150 CP. Maşina dis­pune de acumulatori cu litiu de 205 volţi, ce asigură moto­ru­lui e­lec­tric o putere de 12 KW pe oră. Este un hibrid pa­ralel, cu tracţiune integrală pe cale electrică, motorul termic es­te amplasat în faţă, este un die­sel supraalimentat, iar motorul electric se află în spate. Este un hibrid low cost. Desi e încă în sta­diul de cercetare, autoturis­mul are o autonomie de 80 de kilometri, sufi­ci­ent pen­tru ac­tivita­tea urbană de zi cu zi. De asemenea, în timpul rulajului, zgomotul produs de motorul electric este aproape nesesizabil, acesta fiind un fac­tor important pentru traficul din me­diul urban.

Masina nu este comercializata docamdata pe piata, conform spuselor reprezentantiilor Universitatii din Pitesti.

Comments

comments