Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mesajul Primului ministru catre familiile romanilor decedati in Muntenegru

Primul-ministru Victor Ponta transmite întreaga sa compasiune familiilor românilor decedați în urma tragicului accident din Muntenegru și asigură că autoritățile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniți.

„Regret enorm cele întâmplate în Muntenegru și doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor îndoliate, care trec acum prin niște momente extraordinar de dificile. Vreau să dau asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a oferi ajutorul necesar depășirii acestui moment, atât familiilor, cât și autorităților implicate. O asemenea tragedie este o grea încercare pentru toți românii, iar, în astfel de clipe, cel mai important este să fim uniți și solidari.”

Primul-ministru a anunțat că, încă de aseară, de la momentul producerii accidentului, a dispus măsuri pentru implicarea directă a autorităților române. S-a ținut și se ține în permanență legătura cu autoritățile muntenegrene și, încă de ieri, s-au pus la dispoziție aeronave pentru asigurarea transportului către și dinspre Muntenegru. A fost autorizată deplasarea unei delegații medicale conduse de secretarul de stat Raed Arafat și se menține disponibilitatea aducerii în țară, în cele mai bune condiții, a răniților care pot fi transportați – această decizie urmând a fi luată la fața locului.

Guvernul, prin intermediul structurilor sale, va veni în sprijinul familiilor îndoliate și, de asemenea, va pune în continuare la dispoziție toate informațiile necesare rudelor celor implicați în tragicul accident.

Vor fi continuate eforturile comune ale autorităților din cele două țări, precum și ale echipelor operative din România aflate la fața locului, pentru acordarea de asistență, recuperare medicală și pentru transport în țară. În prezent, două aeronave sunt puse la dispoziție de către Ministerul Apărării pentru a pleca spre Podgorica, spre a ajuta la repatrierea celor implicați în accident, cu acordul autorităților din Muntenegru.

Primul-ministru a anunțat, de asemenea, că ministrul de externe, Titus Corlățean, și-a anulat participarea la CAE și CAG la Luxemburg și urmează să efectueze de urgență deplasarea la Podgorica, pentru a coordona de la fața locului activitățile întreprinse de echipa operativă din România.

Guvernul României mulțumește, de asemenea, Guvernului din Muntenegru, precum și cetățenilor din zonă pentru sprijinul important și asistența acordată, precum și pentru solidaritatea de care au dat dovadă în fața acestui tragic accident. Modul în care cetățenii din Podgorica s-au implicat pentru a ajuta, inclusiv prin donarea de sânge pentru victime, este cu adevărat remarcabil.
În ceea ce privește cauzele accidentului, Guvernul va întreprinde rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului a respectat toate prevederile legale de siguranță.

Comments

comments