Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ministrul Dan Sova sustine proiectul autostrazii Pitesti – Sibiu

Pe 2 mai Ministrul Transporturilor Dan Șova a participat, la invitatia deputatului PSD Mircea Draghici, la o vizita de lucru in judetul Argeș. Vicepreședintele PSD a examinat cu aceasta ocazie starea drumurilor DN73 C – Transfagarasan și DN73, pentru care se urmarește obtinerea finantarilor in vederea modernizarii, și a participat la doua intalniri cu cetatenii din Curtea de Argeș și cei din Mioveni.

Chestorul Camerei Deputatilor, social-democratul Mircea Draghici, a declarat : “Vreau sa ii multumesc ministrului Dan Șova pentru ca a venit personal sa vada situatia drumurilor din judetul nostru. Dincolo de raportarile și studiile pe care le are la dispozitie, pentru un ministru este important sa vina sa discute cu oamenii, sa vada exact care sunt problemele acestora pe domeniile de responsabilitate. Mai mult, domnul ministru merita aprecierea noastra pentru ca sprijina constructia autostrazii Pitești – Sibiu și a considerat-o intotdeauna o prioritate zero. Acesta este un proiect de suflet pe care l-am sustinut mereu, atat din postura de deputat al colegiului Curtea de Argeș, cat și din cea de consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de industrie auto, cunoscand importanta acestei autostrazi pentru competitivitatea uzinei Dacia.

Portofoliul domnului Șova nu este unul ușor. In ultimii 20 de ani lipsa autostrazilor, a drumurilor și problemele de la CFR au fost mereu in vizorul cetatenilor. Am incredere ca Dan Șova va repara acest sector important al Romaniei, chiar daca am acumulat in anii guvernarii Boc o serie de neajunsuri pe aceasta tema: studii de fezabilitate prost facute, așa cum a fost cazul celui facut pentru Autostrada Pitești – Sibiu, fonduri europene suspendate. Sub guvernul Ponta au fost inaugurati peste 230 km de autostrada doar in 2012-2013, iar toate studiile de fezabilitate vor fi facute corect și finalizate in 2014”.

In cadrul conferintei de presa sustinute la Curtea de Argeș, ministrul Dan Șova a sustinut ca intre autostrada Sibiu – Pitesti si cea dintre Sibiu si Brasov nu exista niciun fel de concurenta, deoarece Sibiu – Pitesti este finantata pe fonduri de coeziune, Sibiu – Brasov este finantata pe fonduri de dezvoltare regionala, deci au surse de finantare complet diferite, nu se suprapun una cu cealalta. Mai mult, ministrul transporturilor a declarat ca DN73 are finantare de la buget și ca lucrarile vor incepe saptamana viitoare.

Comments

comments