Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ministrul Sanatatii solicita demiterea conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu solicita public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti sau demiterea acesteia de catre autoritatile publice locale in a caror administrare si responsabilitate se afla aceasta unitate spitaliceasca.

In cursul serii de miercuri, 24 februarie 2016, ministrul Sanatatii s-a deplasat la Spitalul Marie Curie, pentru a verifica starea de sanatate a copilului de un an si patru luni, internat, in aceasta dupa-amiaza, dupa ce a fost transferat de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Din primele verificari efectuate, potrivit informarii transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, situatia acestui copil era cunoscuta de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Pitesti inca din data de 13 februarie a.c., cand copilul a fost a adus de parinti pentru consult de specialitate, acuzand febra si scaune diareice. Cu aceasta ocazie, in regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic. La data de 14.02.2016, copilul a fost transportat de parinti la o clinica privata din Bucuresti, unde au fost efectuate o serie de analize.

La data de 21.02.2016, ora 8.30, copilul s-a prezentat la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, unde a fost consultat si i s-a pus diagnosticul de “enterocolita dizenteriforma si rectoragii”. Pentru excluderea patologiei chirurgicale, copilul a fost indrumat pentru consult de specialitate la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a ajuns la ora 8.59, potrivit fisei pacientului de la Unitatea de Primiri Urgente a acestui Spital. Ca urmare a investigatiilor derulate la aceasta unitate spitaliceasca, a fost exclusa patologia chirurgicala, recomandandu-i-se revenirea la Institutul Matei Bals, unde copilul era asteptat in vederea internarii. La ora 12.25,

parintii au transportat copilul la Spitalul Victor Babes, unde s-a constatat, la camera de garda, ca pacientul este echilibrat. Dupa ce s-a efectuat o noua serie de investigatii, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic si revenire in caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acuta.

La data de 23.02.2016, orele 22.18, parintii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti, unde pacientul a fost diagnosticat cu “boala diareica acuta enteroinvaziva, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% si sindrom febril asociat”.

Copilul a fost internat, iar in urma investigatiilor s-au constatat semne de infectie, desi rezultatul coproculturilor s-a mentinut negativ.

Astazi, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Directiei de Sanatate Publica Arges, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie Bucuresti, fara a se raporta cazul catre Directia de Sanatate Publica Arges, in conformitate cu reglementarile in vigoare.

In aceeasi zi, in jurul orei 15, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sange si coproculturi, in urma carora s-au evidentiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultura, in urma testarii, s-a pus pus in evidenta prezenta Verotoxinei secretate de o tulpina de Escherichia Coli.

Pacientului i s-au administrat solutii de reechilibrare hidroelectrolitica, plasma, masa trombocitara, in vederea instalarii cateterului de dializa peritoneala. Starea pacientului este stabila, insa prognosticul este rezervat.

Comments

comments