Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Mircea Diaconu poate candida la europarlamentate

Tribunalul Bucuresti a admis pe 4 aprilie ca fondat recursul prin care Diaconu a contestat hotararea Biroului Electoral Central de respingere a candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare.

In maxim 48 de ore decizia Tribunalului poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. In cazul in care va exista vreo contestatie Curtea este instanta care va hotari definitiv si irevocabil daca actorul poate sau nu sa candideze pentru Parlamentul European. Daca in termenul mentionat nu va fi depusa nicio contestatie atunci hotararea data de Tribunal va fi definitiva, iar Mircea Diaconu va putea candida.

Initial BEC a respins candidatura in baza sesizarii primite de la Agentia Nationala de Integritate, care a atentionat ca Mircea Diaconu nu are dreptul legal sa mai ocupe o functie sau o demnitate publica pana pe 19 iunie 2015 ca urmare a sentintei, definitive si irevocabile, data in justitie intr-un dosar care il priveste.

Mircea Diaconu a demisionat din PNL si a strans peste 100000 de semnaturi pentru a candida ca independent in alegerile europarlamentare de pe 25 mai.

Comments

comments